Umorzenie postępowania karnego wykonawczego a koszty egzekucyjne

• Autor wątku Autor wątku User80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

User80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witajcie. Mam pytanie. Czy po przedawnieniu prawa do ściągnięcia kosztów procesu karnego (art. 641 Kpk) i w konsekwencji umorzeniu postępowania wykonawczego w tym zakresie ( art. 15 § 1 Kkw) postanowienie komornika sądowego o przyznaniu wierzycielowi kosztów zastępstwa adwokackiego w kwocie 225 zł oraz o obowiązku zwrotu wierzycielowi kosztów postępowania egzekucyjnego w kwocie 166,34 zł nadal podlega wykonaniu ?

Bardzo proszę o rzeczową odpowiedź.
Z góry dziękuję.

I co uczeni prawnicy, nie ma chętnych do odpowiedzi ? Za trudne ? Żenada ....

Zapłać, dostaniesz poradę. Jak chce hydraulika to też oczekujesz darmoszki?

Nie jesteśmy na "ty" po pierwsze, ale jak już chcesz w tej konwencji to moje pytanie brzmi czy udzielasz się na tym forum za pieniądze ?

User właśnie zaprezentowałeś wszystkim na forum, jak nie zachowywać się jako pytający.

I teraz albo popytasz znajomych albo wujek Google ci podpowie, gdzie w pobliżu masz prawnika (kancelarię prawną).

Właśnie Twoja odpowiedź jest potwierdzeniem tej żenady jaka tu występuje.

E. napisał:
User właśnie zaprezentowałeś wszystkim na forum, jak nie zachowywać się jako pytający.

I teraz albo popytasz znajomych albo wujek Google ci podpowie, gdzie w pobliżu masz prawnika (kancelarię prawną).

Moja odpowiedź czeka na rozstrzygnięcie w Sądzie Najwyższym co do przedawnienia i jego terminu kosztów komorniczych, ale o tym pewnie prawniczku nie wiesz, bo skąd miałbyś wiedzieć ....
Żeby chodzić z takimi pierdołami do mecenasa to trzeba być chyba p...........m.

Jak widać, wszyscy mają ten wątek w d... więc polecałbym się nie emocjonować.

ps: tak, tak, wiem gdzie masz moje polecenia i rady, dlatego patrz wyżej.

Powrót