Umorzenie postępowania

• Autor wątku Autor wątku itka246
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

itka246

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam serdecznie !!!!
Pod koniec kwietnia ja wraz z moim mężem zostaliśmy podejrzani z art.13.w.zw.z art.282(usiłowanie wymuszenia rozbójniczego).Ja zostałam objęta dozorem policyjnym,a mój mąż dostał sankcję do 23 lipca .Wczoraj otrzymałam pismo z prokuratury,iż postępowanie przeciwko nam zostało umorzone ,z powodu braku wystarczających dowodów.I mam takie pytanie czy to oznacza,że mój mąż musi przebywać w areszcie do 23 lipca?Czy będzie w związku z tym jeszcze jakieś posiedzenie?Mnie jak na razie dozór nie został zdjęty,bo bym dostała chyba jakieś pismo...jak to teraz wszystko będzie wyglądać?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :):):)

Jeśli rzeczywiście postępowanie w całości (a nie częściowo) umorzono to środki zapobiegawcze powinny być także uchylone. A czy tak było to pytaj już w prokuraturze.

wiesz co ja się nie znam na tym ,ale własnie przeglądam te papiery i pisze tak
że na podstawie art.17 wobec tego ,że czyn nie zawiera znamion czynu zabronionego.

postępowanie zostało umorzone ,a środi zapobiegawcze są dalej stosowane...? hmmm.....

no ja właśnie się na tym nie znam i dlatego pytam czy mój mąż będzie musiał siedzieć do tego 23 lipca?i czy ja dostanę jakieś kolejne pismo ,że dozór został mi zdjęty ??????

Jeśli środki zapobiegawcze byłyby uchylone oboje dostalibyście odpis postanowienia w tej kwestii.

Powrót