D
DonRafaello
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 1 417
czy spadkobierca będzie umocowany do tego aby wypowiedzieć umowę na dostawę internetu zawartą za życia przez spadkodawcę?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie mam pewności, dlatego dopytam bo czas nie pozwala na zweryfikowanieSklero_San napisał:W przypadku umów o świadczenie usług jest możliwe że postanowienia umowy (regulaminu świadczenia usług) przewidują też wygaśnięcie umowy w razie poinformowania operatora o zgonie abonenta.
Też kiedyś szukałem takiej regulacji w ustawach, a jedyne co znalazłem to porada na podstronie urzędu komunikacji elektronicznej, że:Kanas napisał:Jednak czy takich kwestii nie reguluje ustawa ?
Można by UKE zadać pytanie dlaczego to pierwsze zdanie sformułowali tak kategorycznie skoro drugie zdanie odsyła do poszukiwania regulacji w postanowieniach umownych.W przypadku śmierci abonenta umowa ulega rozwiązaniu z dniem otrzymania przez operatora informacji o zgonie (aktu zgonu).
Kwestie związane z rozwiązaniem umowy w przypadku śmierci abonenta określają warunki umowy.