Umowa kredytowa a zaświadczenie o zarobkach

• Autor wątku Autor wątku Antiope_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Antiope_1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam!!!
Mam małe pytanie i prosze o pomoc. Podpisałam umowe kredytowa na zakup telefonu w tym samym banku co laptopa ktory był regularnie spłacany. Przy podpisaniu umowy poroszono mnie tylko i wyłącznie o dowód osobisty, po paru dniach jednak zadzwonili do mnie ze mam donieść zaswiadczenie o zarobkach, czy to nie zapóżno??? Jezeli podpisałam już umowe i dostałam telefon, czy musze doniesc to zaswiadczenie jezeli zaniedbal to sprzedawca i predzej o to nie poprosił? Sprzedawca straszy mnie ze jesli nie doniose to rozwiaza ze mna umowe i bede musiała oddac telefon. Ja mam na to spojrzec prawnie??

Pozdrawiam

Podejrzewam że to niedopatrzenie sprzedawcy. Problem jest tak małej wagi że proszę donieść to zaświadczenie (otrzymanie go od pracodawcy to żaden problem) i sprawa załatwiona.

:)

zaswiadczenie z um o prace ok ale z um. o dzielo i na zlecenie nie jest juz dla mnie takie proste do załatwienia i nie wiem czy zbiore wszystkie tak by suma ktora podałam sie zgadzała, nie wiem ile mam na to czasu i smieszy mnie to bo tel kosztowal 700 zł i chyba prosiej mi bedzie zapalcic w calosci umowe niz jezdzic po firmach i prosic o zaswiadczenia.

Jeżeli nie było wymagane przy sporządzaniu umowy lub też z umowy nie wynika obowiązek doniesienia jakiegokolwiek zaświadczenia to ja bym żadnego zaświadczenia o zarobkach nie donosił. Jeżeli sprzedawca umowę podpisał to zobowiązany jest do dotrzymania warunków umowy i to jego zmartwienie że nie zażądał wcześniej zaświadczenia o zarobkach (pewnie bank nie chce mu zatwierdzić teraz przyznania kredytu bo nie dopełnił formalności "zaświadczenie"). Jeżeli on straszy Panią rozwiązaniem umowy to proszę go postraszyć tym że za niedotrzymanie warunków umowy którą on też podpisał bedzie Pani żądać zadośćuczynienia w sądzie :-) i zobaczymy co w tedy powie :evil:

SlawkoBoy coś ty taki konfliktowy? Sprzedawca też człowiek, mógł po prostu nie zauważyć, iż jednak wymagane jest takie zaświadczenie...Chciałbyś go na sumieniu, jeśli np. wyleci z pracy? Z takimi radami to wiesz gdzie...

Antiope_1 może idź do sprzedawcy i powiedz jaka jest sytuacja, może uda się to jakoś obejść, może wystarczy wpłata pierwszej raty?

[cytat="Kondzio21"]SlawkoBoy coś ty taki konfliktowy?...[/cytat]
A kto powiedzial, że jestem konfliktowy ? :beer:

[cytat="Kondzio21"] Z takimi radami to wiesz gdzie...[/cytat]
No słucham gdzie .....?!? :what:

Antiope_1 prosiła o radę to ją dałem. Ona sama może wybrać jedną z porad które zostaną jej udzielone.
Nie powiedzilam że nie można tego ugodowo załatwić ale dlaczego to konsument ma się martwić w tej materii niech martwi ten co zawalił.

:))

Witam :D
Dzieki slicznie za wasze rady narazie jest cisza co do zaswiadczenia :P wiec sie nie wychylam. Jak dla mnei to wogole sprzedawca wypisał nie ten druk co trzeba bo to nie jest kredyt na dowód tylko na zaswiadczenie wczoraj zauwazyłam...

Pozdrawiam Buziaki :ok:

Powrót