P
PA13
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam serdecznie wszystkich,
Miejsce mojej pracy jest coraz bardziej przykre dla mnie. Chodzi o ciężką atmosfere, która panuje.
W swojej umowie mam następująca 'lojalkę', którą załaczam.
Mam do wyboru dwie możliwości:
1. Przejść do konkurencyjnej firmy
2. Przejść na własną działalność
Ad. 1 Zgodnie z tym co rozumiem, z tego co wycztałam, pierwsza opcja wyklucza się, ALE:
jestem specjalistką, z bardzo wąskiej dziedziny, gdzie środowisko jest bardzo hermetyczne. Czy w takim przypadku moja absencja w naszej dziedzinie powinna być wynagrodzona?
Ad. 2 Własna działalnośc:
uważam, ze otwwarcie działalności w Wielkiej Brytanii byłoby nie zgodne, aczkolwiek uważam, że otwarcie nawet działalności w Polsce może miec praktyczne miejsce.
Przyznam, że zależy mi na zmianie miejsca pracy.
Mogę również zapłacić na konsultacje prawniczą odnośnie mojego zapytania.
Proszę o odpowiedź,
Z wyrazami szacunku,
Aleksandra
Miejsce mojej pracy jest coraz bardziej przykre dla mnie. Chodzi o ciężką atmosfere, która panuje.
W swojej umowie mam następująca 'lojalkę', którą załaczam.
Mam do wyboru dwie możliwości:
1. Przejść do konkurencyjnej firmy
2. Przejść na własną działalność
Ad. 1 Zgodnie z tym co rozumiem, z tego co wycztałam, pierwsza opcja wyklucza się, ALE:
jestem specjalistką, z bardzo wąskiej dziedziny, gdzie środowisko jest bardzo hermetyczne. Czy w takim przypadku moja absencja w naszej dziedzinie powinna być wynagrodzona?
Ad. 2 Własna działalnośc:
uważam, ze otwwarcie działalności w Wielkiej Brytanii byłoby nie zgodne, aczkolwiek uważam, że otwarcie nawet działalności w Polsce może miec praktyczne miejsce.
Przyznam, że zależy mi na zmianie miejsca pracy.
Mogę również zapłacić na konsultacje prawniczą odnośnie mojego zapytania.
Proszę o odpowiedź,
Z wyrazami szacunku,
Aleksandra
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.