Umowa między szkołą a mną

• Autor wątku Autor wątku dodo1988l
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dodo1988l

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam
Mam problem, podpisałem umowę ze szkołą w ramach promocji,takiej, że nie trzeba było płacić, wpisowego 600zł, wydania legitymacji 100zł, i parę innych rzeczy, ale gdy po paru miesiącach, chciałem zrezygnować z nauki w tej szkole wyliczyli mi około 1000zł kary za rezygnację, więc postanowiłem kontynuować naukę aż do semestru,i nie wstawić się na egzamin semestralny, więc jak myślicie czy nie stawiając się na egzamin lub za jego nie zdanie, będę płacił karę, czy porostu skreślą mnie z listy uczniów bez konsekwencji,

P.s postaram się zeskanować ta umowę

To czekamy na umowę ;-)
A tak serio, to możesz zwrócić się do dziekanatu/sekretariatu z tym pytaniem i tutaj przedstawić odpowiedź i uzasadnienie.

Witam, wklejam link do skanów umowy miedzy mną a szkołą, w sekretariacie powiedzieli ze będę musiał zapłacić kare 900zł, a w umowie nic takiego nie znalazłem, i czesne w umowie jest 149 TARNÓW, a oni twierdza że 159zł POMÓŻCIE

link do mojego konta: http://dodo1988l.fotosik.pl

To, co masz na papierze jest ważne - możesz płacić 149 PLN na podstawie tego "cennika".
Możesz zapytać w sekretariacie, dlaczego nie realizują umowy i straszą karą umowną, co może spełniać przesłanki art. 286 Kodeksu Karnego.
Ja tak bym postawił tę sprawę.

POMOCY...!!

Byłem w szkole i chcą dopłaty do każdej raty czesnego po 10zł, a w razie rezygnacji 900zł kary,
a ja żadnego aneksu o zmianach opłat nie podpisałem i nie dostałem co robić, proszę o przegląd moich skanów umowy....nie stac mnie na kare a zrezygnowac chce poniewaz chce studiowac co innego

Skoro nie podpisałeś aneksu, to na jakiej podstawie chcą więcej pieniędzy?

Powrót