Umowa na stale- czy nalezy sie odprawa

• Autor wątku Autor wątku med
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

med

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, pracuje od 5lat dla uitzendburea, mam umowe na stale, na czas nieokreslony. Ile wynosi okres wypowiedzenia w przypadku, takiej umowy? Czy po rozwiazaniu umowy nalezy mis sie jakas odprawa? Czy w czasie obowiazywania tej umowy, jezeli nie pracuje, pracodawca ma obowiazek placenia miesiecznego wynagrodzenia? Czy ma znaczenie, czy w tym momencie jestem w Polsce czy w Holandii ? Ktore przepisy to reguluja? Prosze o porade. z gory dziekuje, Pozdrawiam

sprawdz swoja umowe o prace, radze przeczytac ponownie i zostac w Holandii dopoki sprawa sie nie wyjasni.

Nie wiem czy dobrze przeczytales umowe z posredniakiem,wydaje mi sie,ze jest to rodzaj rejestracji.Nie spotkalam sie jeszcze z czyms takim.Posredniaki podnajmuja ludzi do okreslonych prac,a umowy o prace podpisuje sie z okreslona firma.W moim przypadku musialam odpracowac dla posredniaka 520 godzin by moc podpisac umowe z obecnym moim pracodawca.Ale sa to ich umowy wewnetrzne i ilosc godzin do przepracowania dla nich moze byc rozna. Ja do dzis widnieje u nich w rejestrze choc od paru miesiecy mam staly kontrakt z obecnym pracodawca.Dlatego upewniej sie jaki rodzaj umowy masz podpisany.Jesli teraz nie pracujesz a posredniak wyplacil ci wszystkie naleznosci,takie jak wakacyjne to oznacza,ze ta praca jest skonczona i nic sie wiecej nie nalezy.Jedyne co mozesz zrobic to starac sie dalej o prace za ich posrednictwem

Powrót