Umowa o dzieło - prośba o sprawdzenie.

• Autor wątku Autor wątku alexor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alexor

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

Mam podpisać umowę o dzieło z jedną firmą i chciałbym prosić osoby znające się na prawie cywilnym o sprawdzenie czy owa umowa nie zawiera haczyków, czy jest dla mnie korzystna.

Treść paragrafów: http://aleksanderwaszak.pl/umowa.html

Pozdrawiam
Aleksander Waszak

Nieprecyzyjna zarówno jeśli chodzi o zakres a w szczególności o ustalanie przedmiotu zlecenia, czasu realizacji, możliwości odrzucania przez zleceniodawcę, kwestie wynagrodzenia umownego całkowicie niejasne
Zupełnie nie chroni pani taka umowa ponieważ nie będzie pani nigdy wiedziała do końca co ma zrobić ani w jakim terminie. Będzie to pani narzucane dowolnie. W sumie dużo złego można powiedzieć o tej umowie jeszcze ale już mi się nie chce o tej godzinie.

Pana ;-)

Bardziej chodzi mi o fakt owej poufności. Jak w tym wypadku wyglądają zasady ogóle, co grozi w razie złamania itd. Jeżeli chodzi o ustalenia co do samych projektów to pracuje dla tej firmy już od ponad miesiąca i nie ma z tym problemów. Wynagrodzenie miesięczne, ale nie chciałem podawać jakie, bo nie jest to niezbędne. Przedmiot zlecenia, kompleksowa obsługa z zakresu usług graficzny, dlatego jest to w umowie poruszone dość ogólnie.

Pytanie tylko o ową poufność i chętnie usłyszę inne zastrzeżenia.

Pozdrawiam
Alexor

Czy jest szansa na uzyskanie odpowiedzi? ;-)

Cierpliwości - jest noc, a FP to nie pogotowie. J.M.

Powrót