Umowa o dzieło z określonymi warunkami współpracy

• Autor wątku Autor wątku sewwas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sewwas

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam Państwa,
Mam takie pytanie, posiadam Klienta, który potrzebuje pewnego rodzaju usługi prawnej. Osobiście współpracuję z firmą prawniczą poprzez na zasadzie umowy zlecenie, a mianowicie szukam Klientów oraz wstępnie ich obsługuję po czym przekazuję sprawę specjalistą – prawnikom i na tej podstawie otrzymuje swoje wynagrodzenie. Ostatnio trafił się Klient, który ma specyficzne zlecenie i chcę powierzyć jego wykonanie innemu prawnikowi, który podpiszę umowę z Klientem, a mnie wystawi umowę o dzieło z określonymi warunkami współpracy. Proszę o pomoc co powinno być zawarte w takiej umowie, aby przy rozliczeniu końcowym rozliczeniu nie było ryzyka nieotrzymania wynagrodzenia? Czy ma być porostu forma, która moje obowiązki określa poprzez polecenie Klienta, dostarczenie wstępnej dokumentacji oraz wstępnej obsługi Klienta?
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam

RE: Umowa o dzieło?

Prawo pracy nie zajmuje się umowami cywilnoprawnymi, powinien to wiedzieć każdy prawnik.

Witam, niestety prawnikiem nie jestem, współpracuję tylko z firmą prawniczą i niestety tego nie wiedziałem.

Z jakiej racji mamy udzielać porad kancelariom prawnym i osobom u nich zatrudnionym? My nie pobieramy opłat za nasze rady. :)

Powrót