Z
Zuben90
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam,
jestem studentem szóstego semestru wychowania fizycznego (studia niestacjonarne I stopnia), mam pewien problem ze specjalnością, która całkowicie mi nie odpowiada i chciałbym z niej zrezygnować na tym etapie studiów. Czy jest to możliwe, aby uzyskać licencjat bez specjalności tylko z samego wychowania fizycznego? Mam wzór umowy, w którym jest napisane:
§ 2
W umowie nie mam nic napisane o jakiekolwiek specjalizacji.
A w regulaminie studiów znalazłem:
Czy mogę się ubiegać o rezygnację ze specjalizacji?
Pozdrawiam!
jestem studentem szóstego semestru wychowania fizycznego (studia niestacjonarne I stopnia), mam pewien problem ze specjalnością, która całkowicie mi nie odpowiada i chciałbym z niej zrezygnować na tym etapie studiów. Czy jest to możliwe, aby uzyskać licencjat bez specjalności tylko z samego wychowania fizycznego? Mam wzór umowy, w którym jest napisane:
§ 2
§ 31. Student oświadcza, że od.. semestru roku akademickiego..../... będzie uczęszczał na niestacjonarne studia prowadzone przez uczelnie na kierunku wychowanie fizyczne...
1. Uczelnia zobowiązuje się do kształcenia Studenta z najwyższą starannością, ustalając program nauczania dostosowany do wymogów przygotowania Studenta do wykonywania zawodu, którego dotyczy kształcenie.
W umowie nie mam nic napisane o jakiekolwiek specjalizacji.
A w regulaminie studiów znalazłem:
1. Student w uzasadnionych przypadkach może ubiegać się o zmianę formy studiów oraz przenieść się na inny kierunek lub specjalność za zgodą Dziekana
2. Przy zmianie kierunku lub specjalności Dziekan po zapoznaniu się z przedstawioną dokumentacją przebiegu dotychczasowych studiów, podejmuje decyzję o przeniesieniu zajęć i określa warunki, terminy, i sposoby uzupełnienia różnic programowych.
Czy mogę się ubiegać o rezygnację ze specjalizacji?
Pozdrawiam!