Umowa o kształcenie zreygnacja ze specjalizacji

• Autor wątku Autor wątku Zuben90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zuben90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
jestem studentem szóstego semestru wychowania fizycznego (studia niestacjonarne I stopnia), mam pewien problem ze specjalnością, która całkowicie mi nie odpowiada i chciałbym z niej zrezygnować na tym etapie studiów. Czy jest to możliwe, aby uzyskać licencjat bez specjalności tylko z samego wychowania fizycznego? Mam wzór umowy, w którym jest napisane:
§ 2
1. Student oświadcza, że od.. semestru roku akademickiego..../... będzie uczęszczał na niestacjonarne studia prowadzone przez uczelnie na kierunku wychowanie fizyczne...
§ 3
1. Uczelnia zobowiązuje się do kształcenia Studenta z najwyższą starannością, ustalając program nauczania dostosowany do wymogów przygotowania Studenta do wykonywania zawodu, którego dotyczy kształcenie.

W umowie nie mam nic napisane o jakiekolwiek specjalizacji.

A w regulaminie studiów znalazłem:

1. Student w uzasadnionych przypadkach może ubiegać się o zmianę formy studiów oraz przenieść się na inny kierunek lub specjalność za zgodą Dziekana
2. Przy zmianie kierunku lub specjalności Dziekan po zapoznaniu się z przedstawioną dokumentacją przebiegu dotychczasowych studiów, podejmuje decyzję o przeniesieniu zajęć i określa warunki, terminy, i sposoby uzupełnienia różnic programowych.

Czy mogę się ubiegać o rezygnację ze specjalizacji?

Pozdrawiam!

Powrót