Umowa o pracę zawarta przez internet - ważna??

• Autor wątku Autor wątku mortissia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mortissia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Proszę o pomoc. Dostałam propozycję pracy od firmy mającej swoją siedzibę w Szwajcarii, praca do czasu otwarcia przedstawicielstwa w Polsce ma być zdalna. Kontrakt został mi przesłany drogą mailową z prośbą o wydrukowanie, podpisanie, zeskanowanie oraz odesłanie na wskazany adres mailowy. Moje pytanie - czy taka umowa ma moc wiążąca? dodam też, że w kontrakcie brak wyraźnie określonego miejsca wykonywania pracy, pozostałe elementy takie jak czas pracy, wymiar urlopu, wynagrodzenie są zamiesczone. Kontrakt ma być zawarty na prawach szwajcarskich. Proszę o szybko reakcję mam niewiele czasu na odesłanie, a nie chcę się w coś wpakować lub czegoś przegapić...

halo halo czy ktoś może się wypowiedzieć, z góry dzięki za pomoc

Nie mam pojęcia, ale jak umowa podpisana jest przez obie strony to chyba jest wiążąca.
Sprawdź sobie tą firmę. Jej NIP i takie tam, jak adres czy coś.
A ja mam pytanie odnośnie składania wniosków przez internet o konto w banku. Otóż moja kuzynka natrafiła na ogłoszenie w którym piszę że za złożenie wniosku o konto w banku i za potwierdzenie go i przeprowadzenie rozmowy z konsultantem tego banku, a potem albo podpisaniu umowy albo nie dostać za to pieniądze od tego kto to zlecił? Kuzynka mówi, że to jest firma która sprawdza obsługę banku i trzeba ich o wszystko wypytać a potem powiedzieć jaka była obsługa. Czy to jest w ogóle legalne?

mądrakoza napisał:
Nie mam pojęcia, ale jak umowa podpisana jest przez obie strony to chyba jest wiążąca.
Sprawdź sobie tą firmę. Jej NIP i takie tam, jak adres czy coś.
A ja mam pytanie odnośnie składania wniosków przez internet o konto w banku. Otóż moja kuzynka natrafiła na ogłoszenie w którym piszę że za złożenie wniosku o konto w banku i za potwierdzenie go i przeprowadzenie rozmowy z konsultantem tego banku, a potem albo podpisaniu umowy albo nie dostać za to pieniądze od tego kto to zlecił? Kuzynka mówi, że to jest firma która sprawdza obsługę banku i trzeba ich o wszystko wypytać a potem powiedzieć jaka była obsługa. Czy to jest w ogóle legalne?

Trudno powiedzieć, to nie moja branża więć nie chcę Cię wprowadzać w błąd.

Powrót