umowa o świadczenie usług roszczenie o zwrot wynagrodzenia

• Autor wątku Autor wątku olekolekolek25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olekolekolek25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
witam pracowałem w telewizji w latach 2019-2022, porzuciłem prace w czerwcu 2022 była to umowa o ŚWIADCZENIE USŁUG w formie akceptacji regulaminu. Spólka telewizyjna miesiac temu wysłała mi, że złamałem regulamin wykonujac usługi i MOŻE BYĆ TO PODSTAWĄ DO ROSZCZEŃ O ZWROT WYNAGRODZENIA

Czy coś się uda im zdziałać ? jeśli domniemywam że termin przedawnienia 2 lata ?
czy chociaż lata 2019 i 2020 się przedawniły aby była mniejsza kwota do ew roszczeń ?

czy liczy sie okres przedawnienia po dniu wypłaty ? czyli jak wypłata 5 marca 2019 to termin biegnie od 6 marca 2019 tak ??

cyt tresc emaila W wyniku kontroli audytu w spółce z.o.o jest pan PODEJRZANY o złamanie regulaminu co MOŻE BYĆ PODSTAWĄ EWENTALTUALNYCH ROSZCZEŃ.
Zarząd podjął ZABLOKOWANIE PANA KONTA do CZASU WYJAŚNIENIA SPRAWY

Sam porzuciłem prace w czerwcu 2022 emaila otrzymałem miesiac temu prosze o pomoc

Wypłaty sa robione na wniosek CZYLI OSTATNIA MANUALNA TO CZERWIEC 2022 i POTEM SAM PORZUCILEM TE PRACE BEZ WNIOSKÓW O WYPLATE

cyt tresc emaila W wyniku kontroli audytu w spółce z.o.o jest pan PODEJRZANY o złamanie regulaminu co MOŻE BYĆ PODSTAWĄ EWENTALTUALNYCH ROSZCZEŃ.
Zarząd podjął ZABLOKOWANIE PANA KONTA do CZASU WYJAŚNIENIA SPRAWY

Sam porzuciłem prace w czerwcu 2022 emaila otrzymałem miesiac temu prosze o pomoc

Wypłaty sa robione na wniosek CZYLI OSTATNIA MANUALNA TO CZERWIEC 2022 i POTEM SAM PORZUCILEM TE PRACE BEZ WNIOSKÓW O WYPLATE

Prosze o pomoc nie wiem co robic

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ktos jest w stanie pomoc ?

Strasznie chaotycznie opisane, ale nie pękaj. Pewnie nic nie zrobią. Będzie dobrze. Spokój przede wszystkim.

***boje sie kwota roszczen 900 zl czy jest tu wlasciwe przedawnienie 2 lata ?

Tam w regulaminie jest mowa o SADZIE POLUBOWNYM ale chyba 2 strona sie musi zgodzic na takie cos ? Dlaczego tak pozno sie upomnieli ?
Czy bieg nie zaczyna swojego terminu kolejnego dnia po dniu wyplaty ? czyli np wyplata manualna 4 to bieg powinien chyba od 5 bo to 5 sie mogl wierzyciel upomniec o zwrot tak ?

Czemu nic nie przyszlo na adres domowy jakis nakaz jakies pismo co to znaczy ??
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót