umowa podpisana w lokalu

• Autor wątku Autor wątku anna813
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anna813

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
mam problem z firmą zepter byłam na prezentacji w lokalu tej ze firmy i tam podpisałam umowę . Gdy podpisywałam umowe pani która prowdziła tam prezentację powiedziała mi że mogę w ciągu 10 dni odtapić od umowy gdyż nie byłam pewna aby podpisać tą umowę. Potem w ciągu 10 dni odstąpiłam od umowy a zepter zastrasza mnie windykatorem że nie mogę odstapić od umowy towaru nie posiadam w domu bo to była sprzedaz na przedpłaty proszę o poradę jak z nimi rozwiazać umowę

umowa mówi że moge rozwiązać umowę w ciagu 10 dniu jeśli podpisałam po za lokalem a tego ta pani mi nie powiedziała tylko ze w każdej chwili mogę rowiązać umowę.

jeszcze dodam że ta prezentacja była pierwszą prezentacją od tej pani i ona się przyznała do błedu że mnie zle poinformowała i mam napisać jeszcze jedną rezygnację od umowy więc nie wiem czy to coś da

Pani nie powiedziała, a Ty nie przeczytałaś. Takie są konsekwencje jeśli nie czyta się tego co się podpisuje i bierze się za to odpowiedzialność.

Możesz próbować pisać rezygnację powołując się na wprowadzenie w błąd i popierając tym:

Przepis prawny:
Art. 3.

1. Sprzedawca dokonujący sprzedaży w Rzeczypospolitej Polskiej jest obowiązany udzielić kupującemu jasnych, zrozumiałych i niewprowadzających w błąd informacji, wystarczających do prawidłowego i pełnego korzystania ze sprzedanego towaru konsumpcyjnego. W szczególności należy podać: nazwę towaru, określenie producenta lub importera, znak zgodności wymagany przez odrębne przepisy, informacje o dopuszczeniu do obrotu w Rzeczypospolitej Polskiej oraz, stosownie do rodzaju towaru, określenie jego energochłonności, a także inne dane wskazane w odrębnych przepisach.

Nie mniej jednak nie jest to pewna droga.

ta pani przyznała się do błędu a mowy nie chcą wycofać ale dziękuję za odpowiedz

A proszę mi powiedzieć jak skończyła się dla Pani ta sprawa.Mianowicie chodzi mi o to czy wcisneli Pani jakiś towar i musiała Pani zapłacić.Czy też mimo braku towaru musiała Pani wpłacić żądaną kwotę.bardzo mi zależy na tej odpowiedzi gdyż mam podobną sytuację z tym że to odbyło się w wynajętym lokalu-restauracji i od umowy odstąpiłam w trakcie trwania prezentacji i myślałam że to koniec a tu nagle po pięciu latach ktoś przypomniał sobie o mej umowie bo nie została zniszczona i domaga się teraz zwrotu około 3000 zł mimo iż nie otrzymałam i nie zakupiłam towaru.

Powrót