Umowa praca niemcy

• Autor wątku Autor wątku illu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
illu

illu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Witam, jestem tegorocznym maturzystą i wraz z trzema kolegami planujemy wyjechać na dwa miesiące wakacji na zachód dorobić coś przed studiami.

Ofert pracy szukaliśmy w internecie, na stronie mypolacy.de trafilem na mężczyznę który za opłatą 15 euro zaliczki przed przyjazdem i 35 po pierwszej wyplacie od osoby zaoferowal nam prace przy pakowaniu kanapek.

My obawiamy się oszustwa i tego, że po przelaniu zaliczki już kontakt sie urwie. Zapytałem pierw czy jeżeli zadzwonimy do biura tej firmy i zapytamy czy taka i taka osoba (mam jego dane personalne) zalatwia im ludzi do pracy z Polski.

Ten odpowiedział, że pracę załatwia nam tam przez koordynatora Polskiego, i nie mamy się o co bać i dzwonić bo dziwnie będą patrzeć na niego co jakiś czas podkreślając że moje pytania już mu sie przestają nie podobać bo ciągle o wszystko wypytuje i próbuję być pewny na 100%, on to rozumie ale może w tym czasie już ogarnąć ekipę która wpłaci i bez problemu zaufa temu facetowi.

On sam mieszka w Niemczech, i tu jest pytanie, istnieje możliwość dla nas zawarcia przez internet jakiejś umowy z tym mężczyzną by być pewnym tego, że zamiast na pakowaniu kanapek w Niemczech nie wylądujemy na skrobaniu wielorybów w Irlandii, i czy można jakoś się zabezpieczyć by ta zaliczka nie odcięła nam kontaktu z tym mężczyzną?

Liczę na was ludzie, że pomożecie jak zawsze.
Pozdrawiam serdecznie!

illu napisał:
Ofert pracy szukaliśmy w internecie, na stronie mypolacy.de trafilem na mężczyznę który za opłatą 15 euro zaliczki przed przyjazdem i 35 po pierwszej wyplacie od osoby zaoferowal nam prace przy pakowaniu kanapek.

Żaden uczciwy pośrednik pracy nie pobiera zaliczek.
Jeżeli byłby uczciwy to uprzedziłby że z pierwszej pensji zostanie pobrana zaliczka na poczet np przyjazdu do Niemiec ( opłata za transport,ubezpieczenie itp. )

Nie ma sensu przelewać pieniążków, bo to zwykłe oszustwo i strata pieniędzy.
Mimo iż jest to tylko 15 Euro - i tak nie warto :)

Jeżeli poszukujecie pracy za granicą na okres około 2 miesięcy to polecam kontakt z agencjami pośrednictwa pracy w Opolu. Są to licencjonowane firmy, które proponują pracę właśnie na tak krótkie kontrakty.
Aplikować można przez internet a wyjazdy są autokarami praktycznie ze wszystkich większych miast.

Ps. Jeżeli chcecie na tak krótko to bardziej bym skupiła się na Holandii, bo jest więcej prac sezonowych niż w Niemczech.
Zaś jeżeli chodzi o dłuższą emigrację to z czystym sumieniem polecam Niemcy :)

Dziękuję za odpowiedź, Panu już podziękowaliśmy i szukamy dobrej agencji by ogarnąć coś w miarę pewnie.

Jak na razie co do tego Opola trafiłem na jedną agencję, która ma same negatywne oceny i wszyscy piszą, że traktują ludzi jak zwierzęta i mieszkają w zgniłych kempingach za 200euro tygodniowo.

tylko nie oferty z portalu mypolacy.de :)nigdy!
99% to oszuści

Powrót