umowa przedwstępna kupna mieszkania!!!!!!!

• Autor wątku Autor wątku anecia310
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anecia310

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
mam do Was pytanko!bo właśnie podpisaliśmy z biurem nieruchomości umowę przedwstępną dot kupna mieszkania.w poniedziałek mamy notariusza a później mamy isć załatwiać kredyt. czy najpierw podpisuje się akt notarialny a potem załatwia kredyt czy odwrotnie??? jeżeli nie dostanę kredytu to jest możliwość zwrotu zaliczki????aaaa...........i po fakcie dowiedzieliśmy się, ze mieszkanie jest zadłużone w spóldzielni mieszkaniowej na ok 40 tyś podobno z tego tytułu mają zajęcie komornicze.i po wpłacie naszej za mieszkanie mają wszystko uregulować. jak mam wszystko załatwić aby nie płacić czyjiś długów!!!??jeśli ktoś jest zorientowany w temacie to proszę o pomoc!!!!

nie wiem jak z dlugami ale z teog co wiem to po umowie przedwstepnej najpierw zalatweia sie kredyt a pozniej notaiusza,w wiekszosci przypadkow zaliczka niestety nie podlega zworotwi

Nikt nie będzie płacić długów za kogoś. ALE to nie reguła [!] Jeżeli jest postępowanie egzekucyjne, proszę zorientować się czy przypadkiem nie jest zajęte mieszkanie! Może się okazać, że jest ustanowiona hipoteka.
Poza tym dłużnik może naruszyć art. 300 k.k. a wtedy nie jest super.
Czy sprawdzona została księga wieczysta!? Można się też wybrać to Spółdzielni i zasięgnąć informacji!

Powrót