umowa przewłaszczenia

• Autor wątku Autor wątku wwwantena
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wwwantena

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam.
czy jeżeli podpisałam z parabankiem tzw umowę przewłaszczenia rzeczy to czy windykator z tej firmy może mi ją w kazdej chwili zabrać jeżeli nie spłaciłam długu w terminie ale chcę sie dogadać?

Ostatnia edycja:
wwwantena napisał:
czy windykator z tej firmy może mi ją w kazdej chwili zabrać
Windykator nie ma uprawnień do zabierania czegokolwiek - no może poza czasem.

Gość groził że wezwie policję i siłą chciał mi zabrać rower i telefon który, jest umieszczony na umowie przewłaszczenia czy to jest wogóle zgodne z prawem???
Oprócz tego podczas jednej z jego wizyt nie było mnie w domu wpuścił mi klej do zamków które uległy uszkodzeniu nie mogłam sie dostać do domu poniosłam równiez koszty związane z wymianą wkładek, wezwałam oczywiście policję ale oni powiedzieli że jak nie złapałam za rękę to nic nie mogą zrobić.
Czy mogę się domagać odszkodowania z tytułu poniesionych strat nie tylko materialnych ale moralnych (nerwy) również i jaka to mogła by być kwota .
Proszę o pomoc.

Wszystko zależy co jest w tej umowie.
wwwantena napisał:
Czy mogę się domagać odszkodowania z tytułu poniesionych strat nie tylko materialnych ale moralnych (nerwy) również i jaka to mogła by być kwota .
Tu chyba za dużo filmów, to nie USA gdzie można dostać miliony za nic...

witam! moje pytanie odnosi się do umowy zawartej z parabankiem. w umowie jest taki paragraf ze parabank dokona wypłaty kwoty w terminie 14 dniu od odesłania podpisanej umowy, przy czym na życzenie klient jest możliwość skrócenie tego terminu. I tu moje pytanie: czy jak "poproszę" że chce wypłatę wcześniej w terminie 7 dni od otrzymania umowy, zgodnie z paragrafem w umowie, instytucja powinna wypłacić kwotę wcześniej? Proszę o pomoc

Powrót