A
aneta0011
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam serdecznie, mieszkam tymczasowo w Niemczech, otrzymałam listownie npolecenie zapłaty z portalu internetowego, Biję się w pierś i wiem że głupota ludzka- moja nie zna granic.....Ale cóż.....Jakiś miesiąc wcześniej zalogowałam się na niemieckiej stronie intenetowej, która losuje nagrody, i nie doczytałam do końca.... teraz dopiero po otrzymaniu rachunku czytam.... ze za pomocą mojego zgłoszenia rozpoczęto bezpłatny okres próbny 14 dni po którym automatycznie nawiązano ze mną 12 miesięczną umowe, że będę mogła brać udział w innych losowaniach itp ,ale muszę opłacić i dostałam właśnie to polecenie zapłaty. W razie nie zapłacenia obciążą mnie dodatkowo kosztami firmy ściągającej długi
Czy wogole ma to jakąś podstawę prawną, jeśli tak to pokornie za swoją głupotę zapłacę, ale czy to jest wogole mozliwe zeby móc zawrzeć przez internet umowę ( podawłam następujące dane adres email, imię i nazwisko, i adres niemieckim ( na moje nieszczescie jestem tymczasowo zameldowana)) dane te w żaden sposób nie były weryfikowane (mogłabym podać równie dobrze czyjeś inne i dać komuś w prezencie rachunek, bądź przedstawić się fikcyjnie)
Termin 14 dni na rozwiązanie już minął, więc chyba będę musiała zapłacić ale
czy nie jest to poprostu zastraszanie ze strony tej firmy,i wyłudzenie pieniędzy i czy rzeczywiście, jeśli nie zapłacę będą mnie szukać w Polsce....
Proszę o krótką radę i nie rozpisujcie się nad moją głupotą....
Czy wogole ma to jakąś podstawę prawną, jeśli tak to pokornie za swoją głupotę zapłacę, ale czy to jest wogole mozliwe zeby móc zawrzeć przez internet umowę ( podawłam następujące dane adres email, imię i nazwisko, i adres niemieckim ( na moje nieszczescie jestem tymczasowo zameldowana)) dane te w żaden sposób nie były weryfikowane (mogłabym podać równie dobrze czyjeś inne i dać komuś w prezencie rachunek, bądź przedstawić się fikcyjnie)
Termin 14 dni na rozwiązanie już minął, więc chyba będę musiała zapłacić ale
czy nie jest to poprostu zastraszanie ze strony tej firmy,i wyłudzenie pieniędzy i czy rzeczywiście, jeśli nie zapłacę będą mnie szukać w Polsce....
Proszę o krótką radę i nie rozpisujcie się nad moją głupotą....