Umowa przez telefon ? Oszustwo

• Autor wątku Autor wątku DODO_11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DODO_11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam mam mianowicie taki problem.
Chciałem kupić pewnąż rzecz.
Na allegro znalazłem ją ale nie posiadam na allegro konta.
Zadzwoniłem do osoby sprzedającej tą ową część spytać się czy istnieje możliwość sprzedaży po za allegro mianowicie przesyłka pobraniowa.
I ta osoba mi wysłała tą rzecz , przy odbiorze mogłem zobaczyc co to jest i jak to wygląda i dopiero w tedy zapłacić. Po 2 dniach urzywania tej części okazało się ze ona była klejona bo mi sie rozkleiła.
I teraz mam pytanie czy moge coś z tym zrobić ?
To ze to było po za allegro i ze mogłem sprawdzic przed zaplaceniem a tego nei zrobiłem dokładnie ( to była tzn wada ukryta bo nie było tego widac ) .
Czy moge z tym isc na policje czy nie moge z tym nic zrobić bo nie było zadnej umowy pisemnej ani na allegro. ?
Z góry dziękuje za odpowiedz.

Jeszcze wiem ze dane który podał na świstku z poczty kto to wysyłał podał on złe dane tzn imie i nazwisko złe.
Mam tylko jego nr konta bankowego , i nr telefonu

Ostatnia edycja:
a jak chcesz udowodnić ,ze otrzymałeś rzecz uszkodzoną klejoną ?

To jest klej tzn glugen z takiej tupki gumy to sie topi i naklada sie, potem to wysycha i widoczny jest ten klej

skoro widoczny to owinienes to zauważyć...

ja ci zadałem inne pytanie na które nie uzyskałem odpowiedzi...

To była tzn wada ukryta , jeden element wlozyl w drugi i skleil i w środku niego było sklejone i nie było widać ze to było klejone jak odbierałem to. Jak to odleciało to zajzałem tam i zauwazylem

Powrót