Umowa telekomunikacyjna na odległość Vectra

• Autor wątku Autor wątku sharik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sharik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam, Zawarłem umowę na internet światłowodowy z Vectrą przez telefon 24 czerwca 2023 roku. Do tej pory nikt się nie odezwał w sprawie jego montażu. Czas leci, a zależy mi na przetestowaniu tego światłowodu w ciągu tych 14 dni, od których mogę odstąpić od umowy bez podawania przyczyn. Dzwoniłem wczoraj do nich i powiedzieli, że technicy mają się ze mną skontaktować w ciągu paru dni i dopiero od montażu umowa zacznie obowiązywać. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić od kiedy te 14 dni od odstąpienia umowy działa? Czy Vectra nie robi mnie w balona? Wcześniej, jak zawierałem umowę z Orange, to zamawiałem usługę przez telefon, panowie przyjeżdżali, montowali i wtedy podpisywałem umowę.

Twój niecny plan i tak by się nie powiódł. Przeczytaj dokładnie to co podpisałeś. Zrzekasz się tam prawa do odstąpienia w ciągu 14 dni po instalacji i aktywacji usługi

Lovor napisał:
Twój niecny plan i tak by się nie powiódł. Przeczytaj dokładnie to co podpisałeś. Zrzekasz się tam prawa do odstąpienia w ciągu 14 dni po instalacji i aktywacji usługi

Dziękuję panie Lovor za szybką i rzetelną odpowiedź.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót