Umowa z okresem wypowiedzenia - problem

• Autor wątku Autor wątku salateo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

salateo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Dzien Dobry!

Prowadze wlasna dzialalnosc gospodarcza (przedszkole prywatne), w ktorym to podpisujemy zawsze umowy z rodzicami z zachowaniem miesiecznego, platnego okresu wypowiedzenia w wypadku rezygnacji.

Ostatnio pojawil sie problem, poniewaz pewna osoba podpisala umowe i wszystko ladnie, pieknie trwalo raptem 3 dni (dziecko do nas normalni chodzilo, uczestniczylo w zajeciach itp.) a potem dziecka oraz rodzica ani widu ani slychu, zero kontaktu. Po miesiacu nie przychodzenia osoba ta wyslala do mnie sms-a (!!!!) z informacja, ze wypowiada umowe. Odpisalem, ze w takim razie musi uregulowac rachunek za poprzedni miesiac oraz za nastepny (wynika z miesiecznego okresu wypowiedzenia). Osoba ta odpisala, ze zglosi nieuczciwa dzialalnosc mojej firmy odpowiednim wladzom itp. itd.

Mam wiec pytanie do Panstwa: co w tym wypadku robic? Firma windykacyjna? A co z zastraszaniem "odpowiednimi wladzami"? Prosze, pomozcie! Temat jest delikatny.

P.S.
To moj pierwszy post na tym forum, wiec prosze mnie poprawic jakby cos bylo nie tak :)

pozdrawiam

A umowę podpisała?
Jeśli tak to wezwanie do zapłaty a następnie do sądu po nakaz zapłaty.

oczywiscie, ze podpisala - z usmiechem na twarzy... a jakim artykulem ewentualnie moglbym sie w tym wypadku podpierac? a co z owym "zastraszaniem"??

A czym pan straszy niby.
Ma wykonać umowę tak samo jak pan musi.

Powrót