Umowa z Orange do korekty?

• Autor wątku Autor wątku Piotr_1964_64
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotr_1964_64

Od 14.07. 2014 roku mam umowę na Zetafon w Orange na telefon komórkowy.W kwietniu br. ( czyli przed upływem obecnej) byłem bombardowany telefonami z Orange, aby przedlużyć umowę.Tam w pakecie telefon z 9 zł i w koncu przeprowadziłem rozmowe z Panią z orange., która zapewniła mnie że umowa będzie obowiazywała od chwili podpisania czyli (od momentu przyjazdu kuriera). Umowe podpisałem 14.04. br. Oczywiście umowy przy kurierze nie czytałem - podpisałem ja.Po pewnym czasie stwierdziłem, ze owszem umowa jest na 24 miesiace ale jak ta poprzednia czyli od lipca br.Zadzwoniłem do orange. ale uslyszałem jedynie, że liczy się to co jest na papierze.W rozmowie z Panią z Orange tlumaczyłem jej, aby odsłuchala rozmowy≥ę w kwietnia, w których byłem zapewniany, że " nowa": umowa nie będzie od lipca o od kwietnia na 24 miesiąca. ale pani nie chciała kontynuować ze mną rozmowy, jedynie poinfoprmowala mnie że nie uznaje mojej skargi na korekte umowy aneksu.Co radzicie - jak mam dochodzić swoich racji, gdyż uważam że zostałem celowo i umyślnie wprowadzony w błąd.

Ostatnia edycja:
Z ludzi którzy uważają że zostali oszukani przez konsultantów Orange to można pewnie już całkiem duże miasto zebrać jakby tak ich w jednym miejscu osiedlić :cool: Internet się wylewa podobnymi historiami.

A co do meritum Twojej sprawy to nic im nie udowodnisz. Do rozmowy nigdy nie dostaniesz dostępu, lub dostaniesz informację (jak będziesz się mocno upierał) że już jej nie mają.
Miałeś czas po podpisaniu umowy w domu aby się zapoznać i ją wypowiedzieć (podpisana poza lokalem przedsiębiorcy). Przegapiłeś, przepadło.

Piotr_1964_64 napisał:
jak mam dochodzić swoich racji
Cały problem w tym, że Ty nie masz racji więc nie masz czego dochodzić.
Piotr_1964_64 napisał:
uważam że zostałem celowo i umyślnie wprowadzony w błąd.
Ja natomiast uważam, że nie słuchasz tego, co się do Ciebie mówi, lub nie rozumiesz, dlatego na przyszłość czytaj dokładnie to, pod czym chcesz się podpisać.
raf85pl napisał:
Z ludzi którzy uważają że zostali oszukani przez konsultantów Orange to można pewnie już całkiem duże miasto zebrać
Natomiast 99.9% tych ludzi sama jest sobie winna. Nie zostali oszukani, tylko delikatnie mówiąc, raczej pisząc, mają pewne problemy z hmmm... nie wiem jak to napisać aby kogoś nie urazić :)

moja odpowiedź z innego tematu :

analogiczna sytuacja jest z firmami telekomunikacyjnymi.
Przedłużasz umowę np w Plusie i dzwonią do Ciebie, że dają Ci 100darmowych minut do wszystkich sieci i abonament za 39,99zł. (możesz nagrywać rozmowę, to nic nie da), a jak przychodzi umowa i ją podpiszesz to wszystkie słowa sprzedawcy były nie ważne, bo podpisałeś umowę która stanowi całkowicie inne warunki. Abonament 49,99zł i 10 darmowych minut. I koniec. Podpisałeś, to teraz walcz 5 lat z wielką korporacją w sądzie. Powodzenia. Wszystkie duże firmy stosują taką praktykę. Ktoś miał interes żeby uchwalić takie prawo. W Polsce musisz mieć oczy dookoła głowy, a na słowo nie wierzyć nawet rodzinie. Tu na każdym kroku chcą Cie ...

Kanas napisał:
Natomiast 99.9% tych ludzi sama jest sobie winna. Nie zostali oszukani, tylko delikatnie mówiąc, raczej pisząc, mają pewne problemy z hmmm... nie wiem jak to napisać aby kogoś nie urazić :)
Byłem kiedyś klientem Orange, i wiem co mi wciskano.
Konsultanci w Orange są głównie w firmach zewnętrznych, żyją z prowizji od podpisanych umów. Mi wielokrotnie oferowano usługi, które zdaniem techników (a znałem ich z powodu licznych wizyt spowodowanych niezliczonymi awariami po stronie Orange) nie mają prawa u mnie działać z powodu zabytkowej infrastruktury.
Ja tłumaczyłem im że dana usługa u mnie nie będzie działać, a konsultanci odwrotnie, i tylko żebym zgodził się na wysłanie kuriera z umową. Oferowano także gadżety za przedłużenie umowy o których wiadomo od dawna, że Orange już ich nie ma, ponieważ rozeszły się tak szybko jak się pojawiły.
Ale cel był jeden... nakłonienie mnie za wszelką cenę do podpisania umowy.

Powrót