Umowa zawarta przez internet Hosting - Holandia

• Autor wątku Autor wątku Tudor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tudor

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
W Marcu tego roku skorzystałem z usług firmy hostingowej Tilaa. Zarejestrowałem się i wykupiłem serwer.
Zapłaciłem 2,7EUR ze niepełny miesiąc, taka płatność widniała w panelu.

Nie płaciłem dalej, bo nie byłem zainteresowany z dalszego korzystania.

Firma zażądała ode mnie zapłaty prawie 5EUR za kolejny miesiąc i przysłała fakturę do zapłaty.

Dziś po prawie 3 miesiącach dostałem pismo zwykłym listem, oraz na maila od Centraal Invorderings Bureau (cibincasso.nl) że mam do zapłaty 42EUR tj. 5 + koszty dodatkowe.

Na stronie faktycznie podczas rejestracji jest regulamin korzystania z usług, link do rejestracji tutaj: https://www.tilaa.com/customers/signup

Odpisałem na maila tej firmie, że po pierwsze firma Tilaa obciążyła mnie większą kwotą niż w reklamowanych usługach (faktycznie okazało się, że doliczyli podatek VAT), poza tym nie umożliwiała usunięcia danych dot. karty kredytowej z panelu.

Odpisali też na jakiej podstawie żądaja zapłaty:
Thank you for your reply.

Tilaa has dealt with your case in complete compliance with their General Terms And Conditions with which you agreed while aplying the service. The agreement between you and Tilaa is described in article 3. In article 10 the following is stated: 2.The Agreement is entered into for an indefinite period unless otherwise agreed in an Agreement that is requested in the way stipulated in article 3 paragraph 1, subparagraph a.

According to your request the services has been cancelled. However the week for wich the server has been available to you, should be paid for. Because you did not pay on time, our debt collection agency has been enabled to collect the outstanding invoice. The additional collection fees our justified.

We are looking forward to your payment without any further due. Thank you in advance.

Nie czuję się w żaden sposób zobowiązany do zapłaty, nie było dla mnie jasne, że "podpisuje" umowę, że zobowiązuje się do korzystania z usług ponad to co zapłacę.
Nigdy jeszcze nie spotkałem się z usługami hosting, domeny itd. które nie trzeba było wcześniej przed płacić, stąd po prostu uznałem, nie zapłacę 5 EUR to serwer sam zostanie wyłączony.

Jakie konsekwencja mogą mnie czekać, jeżeli odmówię zapłaty?

Tylko odsetki Ciebie czekają i komornik.
Nie można tego wyjaśnić z firmą ?

Powrót