A
alfi
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 33
Witam opiszę sytuację jak wygląda pracuje w firmie od 3 miesięcy. miałem podpisaną umowę zlecenie na ten okres. przez 3 miesiące nie otrzymałem zapłaty za wykonaną pracę a prace zostały rozpowszechnione i oddane klientowi. Istnieje zapis w umowie
" Za wykonaną pracę, po ich przyjęciu przez zleceniodawcę zleceniobiorcy zostanie wypłacone wynagrodzenie 10% PLN od kwoty netto zysku pochodzącej od każdego z klientów na podstawie zlecenia lub umowy na podstawie faktur oraz po dokonaniu płatności przez klienta. Oraz premia uznaniowa w wysokości do 1200 zł netto która została ustalona przez pracodawcę - zleceniodawcę.
Wynagrodzenie zostanie wypłacone do dnia 10 następnego miesiąca kalendarzowego"
I co teraz mój pracodawca zasłania się tym od 3 miesięcy że nie ma mi z czego zapłacić bo klienci nie popłacili. czy jest to zgodne z prawem?
Wysłałem dzisiaj polecenie zapłaty.
Tylko problem jest w tym że firma nie mieści się już w tym lokalu gdzie była. Zmieniła adres nie podając mi nowego i nie chce podać.
Co mogę z tym wszystkim zrobić ?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc
" Za wykonaną pracę, po ich przyjęciu przez zleceniodawcę zleceniobiorcy zostanie wypłacone wynagrodzenie 10% PLN od kwoty netto zysku pochodzącej od każdego z klientów na podstawie zlecenia lub umowy na podstawie faktur oraz po dokonaniu płatności przez klienta. Oraz premia uznaniowa w wysokości do 1200 zł netto która została ustalona przez pracodawcę - zleceniodawcę.
Wynagrodzenie zostanie wypłacone do dnia 10 następnego miesiąca kalendarzowego"
I co teraz mój pracodawca zasłania się tym od 3 miesięcy że nie ma mi z czego zapłacić bo klienci nie popłacili. czy jest to zgodne z prawem?
Wysłałem dzisiaj polecenie zapłaty.
Tylko problem jest w tym że firma nie mieści się już w tym lokalu gdzie była. Zmieniła adres nie podając mi nowego i nie chce podać.
Co mogę z tym wszystkim zrobić ?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc