umowa zlecenie, do czego się wlicza?

• Autor wątku Autor wątku koala27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

koala27

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam! Choć od dawna pracuję na umowę o pracę na czas nie określony, to z "dawnych lat" posiadam wiele umów o zlecenie ( co miesiąc nowa). Za ten okres przepracowany w sumie 1 rok nie otrzymałem żadnego świadectwa pracy od pracodawcy. Moje pytanie brzmi czy mi się takowe należy i czy praca na umowę zlecenie wlicza się do lat pracy?

[cytat="koala27"]Witam! Choć od dawna pracuję na umowę o pracę na czas nie określony, to z "dawnych lat" posiadam wiele umów o zlecenie ( co miesiąc nowa). Za ten okres przepracowany w sumie 1 rok nie otrzymałem żadnego świadectwa pracy od pracodawcy. Moje pytanie brzmi czy mi się takowe należy i czy praca na umowę zlecenie wlicza się do lat pracy?[/cytat]

2x Nie - ponieważ ty nie pracowałaś tylko świadczyłaś uslugę na podstawie umowy cywilnoprawnej

nasuwa mi się takie pytanie, po co miałem potrącane składki emerytalne, rentowe itd, na czyje konto to poszło?!. Pozdrawiam

mozna probowac wnosic powodztwo o ustalenie, iz faktycznei swiadczyl Pan prace na podstawie umowy o prace, jesli spelnione sa przeslanki z art. 22 Kodeksu Pracy.

Składka emerytalna figuruje na Pana koncie emerytalnym w ZUS (część przekazana jest do II filaru).

Powrót