Umowa Zlecenie - lata pracy liczone na podstawie umowy

• Autor wątku Autor wątku lapti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lapti

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie!
Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc jak to nowa osoba prosił bym o łagodne potraktowanie...
Przeczytałem parę art./postów na temat umowy zlecenia, ale nie rozwiały one moich wątpliwości. Chodzi mi mianowicie o lata pracy liczone na podstawie tej umowy, zwolnienia lekarskie (mam nienormowany czas pracy i płatne za godzinę), czy mi się takie zwolnienie należy, oraz jak będzie rozwiązana ewentualna kwestia wypłaty świadczenia.
Mam też pytanie, czy jeśli podejmuję pracę (dodatkową) w nowej firmie na umowę o pracę, to czy coś mi się zmienia w składnikach wynagrodzenia u dotychczasowego pracodawcy? Czy lepiej nie wspominać o nowym zajęciu?

Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
Pozdrawiam
Rafał :)

umowa zlecienie nie podlega pod prawo pracy.
wykonując czynności objęte ta umową nie był pan pracownikiem tylko zleceniobiorcą, co podlega pod prawo cywilne (KC)

Kurczę, to bardzo przepraszam, za wybór złego działu i proszę moderatora o przeniesienie...
Choć z drugiej strony zawarłem tu też pytania o umowę o pracę i zmiany w składnikach wynagrodzenia.
Proszę by ktoś podjął decyzję na temat dalszego istnienia tego wątku w odpowiednim dziale i bardzo proszę Państwa o szybką odpowiedź (zaczynam nową pracę od poniedziałku, a nie chciał bym na tym stracić)...
Pozdrawiam
Rafał

Powrót