W
wojtek1987
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
witam mam pytanie pracuje w firmie zajmującej sie produkcją i dystrybucją mięs, wędlin itp, jako kierowca od 3 dni, pracodawca codziennie jest przy załadunku i pogania mnie gdyz jestem nowy, mozna powiedziec ze jest typem szefa ktoremu nic sie nie da wytłumaczyć bo on ma zawsze racje, praca zaczyna sie od 3:45 rano i konczy czasami o godzinie 13,14,A NAWET16(czyli ponad 8godz.) po rozliczeniu sie ze wszystkiego w biurze i odprowadzenia auta na baze. podpisałem umowe na zlecenie od 15 do 31 grudnia do tej pory nie mam swojej umowy przy sobie, a dzisaij zobaczyłem ze jest tam wynagrodzenie w wysokosci 300zł za te dni co jest dla mnie śmieszne ( lecz sekretarka powiedziała ze szef da mi wiecej zapewne podczas indywidualnej wypłaty) lecz dawane one są w przeciągu 10 dni, czyli bede musiał podpisac nową umowę. a jak nie podpisze to mi zapłaci za te dni tyrania tylko tyle, podpowiem ze wymagana jest ksiązeczka sanepidowska lecz nie mam nawet czasu pojsc do sanepidu bo szef powiedział ze powinienem pracować sekretarkom(wiążą sie z tym jakies konsekwencje) i czy jezeli wypłaci mi 300zł za tyle dni pracy I czy w jakis sposob moge od niego wyciagnac jakies pieniadze, w umowie na zlecenie nie jest zawarte tez ze pracuje na pełnym etacie! podpowiedzcie