Umowa zlecenie

• Autor wątku Autor wątku krutkows@interia.eu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krutkows@interia.eu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Dzień dobry, jestem zatrudniona na umowę zlecenie od 11.03.2020 r. Wygląda to tak, że umowę dostaję co miesiąc nową, na koniec miesiąca, po przeliczeniu przepracowanych godzin przez pracodawcę. Pracuję w biurze od 8-16 od pn do pt. Czy jest jakaś ilość umów zlecenie, albo określony czas ile pracodawca może zatrudniać mnie na takich zasadach? Chciałabym też wiedzieć czy na takich umowach przysługuje mi jakiś urlop i jak wygląda zwolnienie lekarskie? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

To umowa oparta o KC a nie kodeks pracy. Także obowiązuje to co w umowie. Nie ma limitu takich umów ani urlopu. Zwolnienie lekarskie będzie płatne po 90 dniach jak będziesz odprowadzać dobrowolna składkę chorobowa.

Ja bym tu się bardziej dopatrywała znamion umowy o pracę skoro pracujesz tak jak piszesz.

karolla0905 napisał:
To umowa oparta o KC a nie kodeks pracy. Także obowiązuje to co w umowie. Nie ma limitu takich umów ani urlopu. Zwolnienie lekarskie będzie płatne po 90 dniach jak będziesz odprowadzać dobrowolna składkę chorobowa.

Ja bym tu się bardziej dopatrywała znamion umowy o pracę skoro pracujesz tak jak piszesz.

To zdecydowanie wygląda jak umowa o pracę, mam tam określone miejsce i godziny w jakiś pracuję. Ale nazywa się umowa zlecenie. Składki chorobowe są odprowadzane. Czyli tym samym pracuję jak na umowę o pracę, ale nic mi się nie należy. Pytam bo obawiam się tego jak długo pracodawca będzie chciał mnie w ten sposób zatrudniać, miałam nadzieję że może jest maksymalna ilość takich umów np. 6 i wtedy umowa o pracę.

Powrót