umowa zlecenie

• Autor wątku Autor wątku natalia.d
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

natalia.d

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
od listopada 2019 roku pracowałam w sklepie na umowie zlecenie, co miesiąc podpisywałam nową umowę. W marcu, z powodu zamknięcia galerii handlowych straciłam pracę. Czy należy mi się świadczenie postojowe lub jakieś inne?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pracowałem w aptece na zleceniu i z powodu epidemii również straciłem pracę(mimo obiecanego stażu) i z tego co wiem NIE.

edit: podbijam, bo chcę to potwierdzić, jestem na bezrobociu od miesiaca i mimo uzyskanego dyplomu nigdzie nie moge znalezc zatrudnienia - w aptekach latem nie ma duzo pracy i niechetnie przyjmuja stazystow. mam powyzej uszu uzupelniania polek w supermarkecie na czarno.

natalia.d napisał:
Witam,
od listopada 2019 roku pracowałam w sklepie na umowie zlecenie, co miesiąc podpisywałam nową umowę. W marcu, z powodu zamknięcia galerii handlowych straciłam pracę. Czy należy mi się świadczenie postojowe lub jakieś inne?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Nie należy się postojowe bądź inne świadczenie z tego powodu, że umowa- zlecenie to umowa cywilno prawna, w której zleceniodawca jak i zleceniobiorca są równymi sobie podmiotami w myśl rozumienia KC i dlatego nie zachodzi stosunek jak w przypadku umowy o pracę, gdzie pracodawca jest zobowiązany zapewnić pracę i wynagrodzenie pracownikowi.

forg napisał:
Co to jest uzupełnianie Polek? Co ty tym kobietom robisz??

no, no ale jestes zabawny. (nie) smiechlem.

watpie zebys mial trudnosci ze zrozumieniem kontekstu wypowiedzi bez polskich znaczkow tym bardziej, ze nie uzylem wielkiej litery piszac o "polkach W SUPERMARKECIE".

zarcik taki 2/10. rodzinie takie opowiadaj, bo na internet musisz jeszcze pocwiczyc.

sdds napisał:
zarcik taki 2/10. rodzinie takie opowiadaj, bo na internet musisz jeszcze pocwiczyc.

To nie żarcik. To krzyk przerażenia lenistwem i ignorancją prezentowaną w internecie. Po to mamy polskie litery by ich używać. Tyle.

Powrót