W
Wrzosek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam.
Na poczatku nakresle sytuacje a nastepnie zadam pytania.
Dzieki mojemu "bardzo zyczliwemu koledze" policja podczas przeszukania mieszkania znalazla u mnie dowody rejestracyjne aut ktore kupilem a sprzedalem na czesci.
1. Kupilem w marcu. OC jeszcze jest, nie zglosilem do WK kupna i niezarejestrowalem auta.
2. Kupilem w lutym bez waznego OC (na poczatku stycznia wlasciciel zrezygnowal z policy),
3. Kupilem w maju, OC wygaslo po miesiacu
4. Kupilem na poczatku lipca, OC wygaslo jakies 2 tyg temu
5. Kupilem pod koniec czerwca, OC wygaslo 3 tyg temu
oczywiscie zadnego z tych aut nie zglosilem do WK i na zadnego nie mam umowy sprzedazy natomiast 4 z nich poszly na zlom.
Auto nr 5 nadal posiadam i chce je zarejestrowac na siebie i ubezpieczyc.
Teraz tak.
Jakie sankcje groza mi za to z tytulu nie poinformowania WK o tym, oraz co z UFG?
Z gory dziekuje za odp
Na poczatku nakresle sytuacje a nastepnie zadam pytania.
Dzieki mojemu "bardzo zyczliwemu koledze" policja podczas przeszukania mieszkania znalazla u mnie dowody rejestracyjne aut ktore kupilem a sprzedalem na czesci.
1. Kupilem w marcu. OC jeszcze jest, nie zglosilem do WK kupna i niezarejestrowalem auta.
2. Kupilem w lutym bez waznego OC (na poczatku stycznia wlasciciel zrezygnowal z policy),
3. Kupilem w maju, OC wygaslo po miesiacu
4. Kupilem na poczatku lipca, OC wygaslo jakies 2 tyg temu
5. Kupilem pod koniec czerwca, OC wygaslo 3 tyg temu
oczywiscie zadnego z tych aut nie zglosilem do WK i na zadnego nie mam umowy sprzedazy natomiast 4 z nich poszly na zlom.
Auto nr 5 nadal posiadam i chce je zarejestrowac na siebie i ubezpieczyc.
Teraz tak.
Jakie sankcje groza mi za to z tytulu nie poinformowania WK o tym, oraz co z UFG?
Z gory dziekuje za odp