umożliwianie korzystania z forum warezowego - sprzedawanie dostępu

• Autor wątku Autor wątku stevemajster
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stevemajster

Użytkownik
Odpowiedzi
80
Witam. Istnieje pewne zamknięte forum warezowe, nie można się rejestrować, a bez rejestracji nie można ogladać linków ani ściągać. Powiedzmy, że mam dojście i mogę rejestrować nowych użytkowników. I teraz pytanie: czy jeśli będę sprzedawał konta (login i hasło) innym ludziom to czy to jest nielegalne? To nie ukradzione konta, z czyimiś danymi tylko założone przeze mnie. Czy to podchodzi pod jakiś paragraf? W jakiś sposób łamię prawo? To, że sprzedaje konta na forum, gdzie znajdują się materiały łamiące prawo?

zapewne w regulaminie forum jest tak ze kazdy uzytkownik ma prawo miec jedno konto, nawet jak stare sprzedasz to raczej nie powinienes nowego zakladac a jak kilka sprzedasz oni moga dojsc do tego i usuna te konta i bedziesz mial klopoty ze strony osob ktorym sprzedales

no ale powiedzmy, że takiego problemu nie ma/nie będzie. Pytałem jak to jest pod względem legalności itd. Nie biorąc pod uwagę problemów ze strony ludzi, którym sprzedałem konta ani właścicielów forum. Czy łamię prawo kiedy w taki sposób "promuję" forum warezowe

no toż przecież pomagasz kraść oprogramowanie..- 18 &3 KK w zw. z art. 278 &2 KK

Powrót