Unikanie płacenia alimentów

• Autor wątku Autor wątku MAKIETT
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MAKIETT

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich zalogowałem się na tą stronę bo potrzebuje rady ,mianowicie mama poprosiła mnie o napisanie do ambasady polskiej w niemczech o podanie adresu faceta który płacił jej alimenty na małą siostrę do momentu ,gdy wyjechał pracować w niemczech .I proszę was doradżcie mi co mam robić,pisać do tej ambasady jak tak to czy zna ktoś może adres mail (czy jest jakiś inny sposób). Z GÓRY DZIĘKUJE ;)

Za nie płacenie alimentów można zostać skazanym na karę pozbawienia wolności. A uporczywe uchylanie polega natym, że się nic nie płaci i nie wyraża się chęci płacenia (czyli, że robi się to celowo)
Uporczywe niepłacenie zasądzonych alimentów jest przestępstwem na mocy art. 209 § 1 Kodeksu karnego, za które grozi kara pozbawienia wolności do 2 lat.

zloz doniesienie na policji albo pisemnie d prokuratury zawiadomienie opopełnieniu przestępstwa w miejscu zamieszkania dziecka na ktore jest zasadzona alimentacja a w dodatku jezeli ojciec tego dziecka ma rodzicow badz rodzenstwo ktore ma dochod zlozyc pozew zeby alimenty oni placili

NIE POMYSLAŁEM O TYM DZIĘKI ZA RADE>:ok:

Powrót