UP wyrejestrowanie

• Autor wątku Autor wątku szyszka89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szyszka89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
witam
zostałam wykreślona z UP , dostałam skierowanie z ofertą-idealna dla mnie ,bardzo się cieszyłam ale niestety na trzy zmiany pan z up który wręczał mi owe skierowanie powiedział że na pewno się z pracodawcą dogadam-trzy zmiany nie wchodzą w gre w moim przypadku-mąż pracuje za granicą a ja zajmuję sie 8 letnią córka i 14 miesięcznym synem ok mój błąd że go posłuchałam
zadzwoniłam i umówiłam się na rozmowę
pierwsze wrażenie -masakra
pan w pup poinformował mnie że pracodawca wymaga zadbania o stanowisko pracy-czyli biurko
rzeczywiście na tym biurku była popielniczka pełna petów ale pomijam ten szczegół
po 30 minutowej rozmowie w której starałam się pokazać z jak najlepszej strony ,pokazać że bardzo mi zależy na tej pracy podeszłam do tego z luzem i uśmiechem a co otrzymałam?> nadętą babę za przeproszeniem ktora w nerwach mi krzyknęła że ją to nie interesuje ona szuka kogoś na trzy zmiany...dla mnie szok że taki człowiek jest w świecie a nie w dżungli...ale to moje zdanie ,dalej podpisała kartkę po czym dopiero w domu zobaczyłam że wpisała że odmawiam przyjęcia pracy ze względu na system trzy zmianowy...czy to nie jest jakieś oszustwo?ewidentnie zrobiła to specjalnie ...zostałam usunięta na 120 dni byłam dzisiaj z decyzją u kierownika PUP który stwierdził że nic nie zrobi bo już jest decyzja....zostaje mi tylko pisać odwołanie do wojewody.pytając co by było gdybym przyjęła ofertę pracy i na tą 3 zmiane przysdzła bym z dziecmi ?albo co by było gdybym ciągnęła L4? moje pytanie brzmi czy mam szanse u wojewody?i czego się trzymać aby przywrócili mi status? na prawdę zależy mi na znalezieniu pracy ale widzę że UP nie potrafi współpracować z ludzmi.

I jeszcze jedno czy w UP pomogą mi znalezć pracę na jedną zmianę czy nie mam co się łudzić i będą dawać mi same brygadówki?To nie jest moje "widzi mi się " tylko chcę pogodzić pracę dom dzieci i w między czasie chce zrobić średnie.

No troszeczkę jest w tym Pani winy.
Niestety,ale rejestrując się w PUP - pracownik pyta, czy pani jest dyspozycyjna, ile może Pani dojeżdżać, czy wchodzi w grę praca w nocy.

Tu są pytania z kwestionariusza, np. Czy ma Pan/Pani możliwość dojazdu do pracy (w tym do pracy w systemie zmianowym oraz w weekendy)?

lub też

Proszę wskazać przyczyny utrudniające Pani/Panu podjęcie pracy.

Musiała Pani odpowiedzieć na te pytania twierdząco, stąd oferty na III zmiany.

Tamta osoba nie zrobiła nic złego, w sensie nie zrobiła tego specjalnie - wpisała to, co było zgodne z prawdą, że nie jest Pani w stanie podjąć tej pracy z powodu zmian.

Jeśli Pani zależy na ubezpieczeniu to proszę zgłosić się do MOPS.

szyszka89 napisał:
moje pytanie brzmi czy mam szanse u wojewody?
Masz szansę.
szyszka89 napisał:
czego się trzymać aby przywrócili mi status?
tego ze szukasz pracy w pełnym wymiarze czasu pracy, tylko i wyłącznie na jedną zmianę (opieka nad dziećmi). W odwołaniu koniecznie poproś o wydanie innej oferty pracy

Ostatnia edycja:
mamba88 napisał:
stąd oferty na III zmiany.
Tylko pamięgtaj, że bez zgody matki dziecka do lat 4 nie jest dopuszczalne zobowiązanie jej do świadczenia pracy w porze nocnej...
Oczywiście, nalezy odwoływac się do wojewody.

Powrót