Upadłość firmy

• Autor wątku Autor wątku ashanti25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ashanti25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
mój mąż pracował rok temu dla klientki robił jej łazienke, umówione było połowe pracy, pół pieniędzy, Pani odmówiła, mąż chciał skończyć tej Pani łazienke żeby wystawić rachunek, oczywiście nie dała możliwości skończenia mężowi łazienki, ostatni dzień był u niej 5 grudnia 2010, zrobiliśmy zdjęcia, pod koniec grudnia zglosiliśmy fakt do handwerskammer, gdyż ta Pani w dalszym ciągu nie zapłaciła i nie odbierała telefonu, wysyłalismy emaile i listy polecone z terminem zeby mąż jej skończył tą pracę, oczywiście numer telefonu zmieniła, adwokat tu z niemiec wysalal do niej w marcu 2011 pismo zeby zaplacila za wykonana pracę, 30 czerwca 2011 odpisał jej adwokat, ze żąda od mojego męża 10tys e gdyż jakaś firma zrobiła jej oferte na remont całej łazienki, którą mój mąż jej zniszczył, wzięła rzeczoznawce chyba turka porobił czarnobiałe zdjęcia, płytki były jakby je ktoś nożem powydrapywał, napisane że sylikon żle położony, jak mój mąż jej sylikonu nie kładł, że mój mąż jej armature od łazienki ukradł, jak przy niej karton otwierał i mówił że brakuje części, a ona że to dawno kupiła i nie może juz zwrócić, mój mąż musiał zaproponować dla ugody że poprawi te usterki co tam rzeczocnawca wypisał, oczywiście nigdzie nie dostał takich płytek bo ona wszystko co zostało oddała do sklepu, nawet 1 płytki nie miała, no i dalej nam nie zapłaciła no i my jej też nie, dalej żąda od nas 10tys euro i teraz doszło 10tys bo rząda pieniędzy za czynsz, sugerując się że nie może korzystać z łazienki, a z łazienki korzysta, bo w wannie się kąpała no i zostawiła ubrudzoną ubikację jak sie załatwiała, całe mieszaknie ma umeblowane i tam mieszka, moje pytanie jest takie czy jak mąż ogłosi upadłość to będzie najlepsze rozwiązanie czy poczekać co będzie się toczyć w sądzie, boimy sie ze przegramy bo jednak Polacy jesteśmy, mam w Polsce dom w stanie surowym otwartym no i ja mam 1/3 spadku po mamie(mieszkanie), nasza wygrana jest pod znakiem zapytania, ona jako świadków podała matke i ojczyma, mój mąż ma kolege, mamy emaile, listy z potwietrdzeniem, zdjęcia ale czy to wystarczy?

Powrót