H
hodak2
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 177
Mam na imię Piotr i obecnie jestem w trakcie realizacji planu spłaty i spłacania ostatni rok jednak w trakcie realizacji postępowania w upadłości konsumenckiej zgłosiłem wielu wierzycieli gdzie jeden nie uzupełnił braków formalnych i sąd upadłościowy odrzucił jego wierzytelność a w trakcie realizowania planu po jakimś czasie po roku złożył pozew na mnie o odzyskanie długu jednak go cofnął przed rozprawą .Teraz po złożeniu przeze mnie w sądzie rejonowym i już apelacyjnym zażalenia zostało ono oddalone a według tego co pisze w przepisach powinno zostać umorzone . Czy wierzyciel po zakonczeniu realizacji mojego planu spłaty złoży wniosek i będzie on skutecznyi komornikiem będzie mi sciągał należności ---to wtedy definicja oddłużenia jest nie prawidłowa tak myśle i narusza całą jej definicję =cyt-z neta---Podkreślenia wymaga, że umorzeniu podlegają również zobowiązania, które nie zostały zgłoszone przez wierzycieli. Bierność wierzyciela nie ma tu żadnego znaczenia. Zatem jeśli nie zgłosił on swojej wierzytelności to nie uzyska żadnej spłaty i jego wierzytelność zostanie umorzona. Umorzeniu podlegają również zobowiązania, których dłużnik omyłkowo nie wskazał A JESLI WSKAZAŁ A WIERZYCIEL NIE DOPEŁNIŁ OBOWIĄZKU.
Czy możecie pomóc
Czy możecie pomóc
Ostatnia edycja: