Panowie, jeżeli udzielacie porad na forum prawnym to czytajcie regulamin UPC. To nie jest kwesdtia tego co mnie się udało, a co nie. Jak już trzymamy się samej umowy - jest w niej tylko zapis mówiący o "Zerwaniu umowy z winy Abonenta" - przeprowadzka to nie jest wina abonenta, bo jak wcześniej wspomniałem, to na operatorze leży odpowiedzialność możliwości świadczenia usług. Nie rozumiem zatem po co udzielać porad ludziom jeżeli im się nie pomaga, a zarówno w kwestii kosztów dodatkowego przeniesienia usług, jak również zmiany adresu takie możliwości istnieją. I bzdurne jest Wasze powoływanie się na umowę, bo nie ma tam ani słowa o tym, że takie sytuacjie wynikają z winy Abonenta. Nie wiem, czy szanowni znawcy prawa się zorientowali, ale umowa UPC jest skonstruowana tak, aby jedynie kluczowe kwestie były zabezpieczone, a pozostałe mogą podlegać negocjacjom... Niestety, nasze uczelnie nie przekazują wiedzy z zakresu interpretacji przepisów prawnych, a jedynie ich czytania bez zrozumienia - i to jest przykre...