UPD - podpis nieprawidłowy. Co dalej?

• Autor wątku Autor wątku ConanTheLibrarian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

ConanTheLibrarian

Zbanowany
Odpowiedzi
255
Mam taki problem - otrzymałem na skrzynkę odbiorczą w ePUAP dwa UPD z . Podpisałem je swoim profilem zaufanym (weryfikacja przez SMS), jednak wysłanego dokumentu nie otrzymałem.

Na obydwu UPD widzę "Dokument podpisany, ale przynajmniej jeden podpis jest nieprawidłowy". Jeśli dobrze rozumiem to mój podpis jest zły. PZ mam ważny do 2020.

Co mogę zrobić (technicznie bądź prawnie), żeby móc zapoznać się z treścią rzeczonego pisma? Za dwa dni zadziała fikcja doręczenia i mogę być w niezłym g. jeśli to coś ważnego.

Oczywiście sprawę zgłosiłem do helpdesku, ale nie mam jeszcze żadnej odpowiedzi.

Jakieś info jak temat się zakończył? Właśnie spotkała mnie ta sama "przyjemność" i nie wiem co dalej...

pmickr napisał:
Jakieś info jak temat się zakończył? Właśnie spotkała mnie ta sama "przyjemność" i nie wiem co dalej...
Oj, to już dawno było, ale jeśli dobrze pamiętam to następnego dnia w automagiczny sposób podpis zmienił się na poprawny i dokumenty objawiły się w skrzynce odbiorczej.

Dzięki za info. Napisałem jeszcze wczoraj na support, może dziś/jutro też mi się dokument objawi ;)

Powrót