upierdliwy klient

• Autor wątku Autor wątku xairlava
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xairlava

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Sprawa wygląda tak.
Dostałem specyfikację programu, poprawiłem jej treść. Klient się zgodził na warunki. W trakcie tworzenie zażądał parę nowych opcji, wykonałem je. Informując go o pewnych zmianach. Po zapłacie stwierdził, że program jest nie zgodny z tym czego oczekiwał. Dodam, że jest zgodny ze specyfikacją, a na zmiany które z nim później ustalałem się zgodził. Dodatkowo stwierdził, że muszę zwrócić mu pieniądze, bo tego programu on nie chciał i znalazł gotowy program za niższą cenę. Co powinienem zrobić w tej sytuacji?

jesli wykonales zlecenie prawidlowo to jest wszystko w porzadku, widac facet probuje jak sam mowi dostac to samo za nizsza cene i dlatego kombinuje

poza tym absurdem jest fakt ze klient dal ci wynagrodzenie nie wiedzac ze program nie jest tym czego oczekiwal, chyba ze nie dalo sie tego wczesniej sprawdzic, ale w to raczej nie wierze

dostawał aktualne wersje.
Zapłacił za niego.
Później miałem zrobić małą poprawkę (nie miała wpływu na ustalenia, wynikała z błędu).
Generalnie problemy zaczęły się po dostarczeniu ostatecznej wersji. Wygląda na to, że dostał program (pełną wersję) i chce sobie go zostawić, i odzyskać kasę.

nie przejmuj sie, ciezko byloby mu w sadzie, wiec raczej sie nie zdecyduje, ale dla pewnosci trzymaj wszystkie dowody jaki masz w tej sprawie

no coz moge tylko podpowiedziec z wlasnego doswiadczenia
w relacji klient-wykonawca zawsze trzeba sporzadzac krotkie notatki jesli dochodzi do zmian w umowie, obie strony sie podpisuja i po klopocie ;)
notatka zostaje u wykonawcy uslugi

Powrót