Upierdliwy użytkownik na forum

• Autor wątku Autor wątku NarQu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

NarQu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam !

Rok temu zrobiłem własne forum, które cieszy się teraz dużą popularnością. Niedawno zarejestrował się na nim użytkownik, który notorycznie łamał regulamin, więc został ukarany banem. Ale na tym się nie skończyło, bo zaczął robić kolejne multikonta, które były banowane. W sumie to może zrobił z 50 kont. W regulaminie jest wpis że każde multikonto będzie banowane i każdy użytkownik może mieć tylko jedno konto.

Ostatnio znowu wykryłem że zrobił multikonto, z początku zachowywal się spokojnie, ale jednak się wydało. Teraz wchodzi na forum, robi sobie konta o nazwie <nazwa admin czyli mnie> to pedał itp. Piszę bezsensowne posty w których non stop przeklina i wyzywa wszystkich.

Żadne blokady czy banowanie na ip czy adres email nie pomagają, a rejestracji nie wyłacze bo co chwilę rejestrują się na nim inne osoby.

Czy prawnie są na niego jakieś paragrafy ? Ja nie mówię żeby od razu mu sprawę w sądzie robić, ale po prostu żeby go postraszyć. Jest to zwykły 15 letni dzieciak ktory widocznie się nudzi w domu.

Pozdrawiam

Jeśli możesz go namierzyć to zależnie od czynu oskarż go z art 212 KK (pomówienia) lub 216 KK (znieważenie). Nawet jeśli jest nieletni to sprawą zająć się może sąd dla nieletnich.

Po zgłoszeniu sprawy na policję, oni go namierzą bez problemu. Nawet jeżeli ma zmienne IP to TPSA musi mieć wykaz kto i kiedy takowe IP posiadał.

A skąd wiesz, że on się łączył sieciami TPSA?

Biorac pod uwage ze ma zmienne ip albo uzywal programow do jego zmiany (w co watpie po teoretycznym okresleniu jego wieku) ktore nie sa delikatnie mowiac doskonale albo ma zmienne ip czyli neostrada/netia itp.

Stale lacza sa na liniach TPSA jedynie za wyjatkiem swiatlowodu.

Nie sądzę, aby tylko TPSA i Netia miały zmienne IP. Tak czy inaczej trzeba udowodnić to konkretnej osobie, a nie adresowi IP.

Ostatnia edycja:
1. Sprawdź czy w ustawieniach masz możliwość rejestracji przez admina czyli jeśli ktoś się zarejestruje będziesz musiał potwierdzić, wtedy możesz złożyć komunikat na stronę że z uwagi na nie miłego użytkownika rejestracja dostępna do 24 h czy coś takiego. Wtedy ty potwierdzasz.
2. Może support gdzie masz stronę ci pomoże. Zapytaj czy jest możliwość banowania poprzez adres mac.
3 porównaj pulę adresów ip i spróbuj wpisać np tak 192.192.192.190-230

Powrót