upomnienie-opłata dodatkowa za postój

• Autor wątku Autor wątku misia1111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

misia1111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
witam wszystkich,mam ogromna prośbę,mianowicie chodzi o to,ze kilka dni temu dostalam z zarzadu dróg miejskich upomnienie za parkowanie w trzech miejscach w listopadzie 2006 roku w poznaniu na kwote 158,00 zł które trzeba zapłacić do 16,11,2009
problem polega na tym,ze ja nie mam prawa jazdy i nigdy go nie mialam,samochod kupiony na mnie był użytkowany przez mojego bylego faceta z ktorym nie mam kontaktu.jesli ktos wie co powinnam w tej sprawi zrobic bardzo prosze o odpowiedz,oczywiste jest to,ze nie mam ochty ani pieniedzy by poczuwac sie do zaplaty takiej kwoty.

Może Pani wskazać użytkownika Pani samochodu w okresie naniesionych opłat za parkowanie. Ewentualnie- wnieść sprawę cywilną przeciwko temu Panu o zwrot opłat, jeśli zostana wyegzekwowane przez UM od Pani.
Niestety posiadacz pojazdu jest odpowiedzialny za czynności nim wykonywane, jednak brak Prawa jazdy u Pani może uwiarygodnić kwestę użytkowania samochodu przez Pani znajomego, jednak pamiętać należy, że poruszć się samochodem (bezprawnie) można bez tego dokumentu, co można zaobserwować choćby na oststnio głośnej sprawie, gdzie kierowca spowodował wypadek prowadząc pojazd bez uprawnień (czyli Prawa jazdy). Potem się powiesił.

Dziękuję bardzo,napiszę do UM pisemko i wskażę osobę która wówczas była użytkownikiem tego auta może to coś pomoże w tej sprawie,pozdrawiam

Powrót