Uprawnienia komornika!!

• Autor wątku Autor wątku triball27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

triball27

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Miałem zaległy mandat o zapłacenie którego upomniał się już nie sad a komornik ale napisałem do sadu o umorzenie mandatu oraz o wstrzymanie egzekucji komorniczej i sad wydal postanowienie o umorzeniu tego mandatu oraz wstrzymał egzekucje komornicza pismo poszło do mnie i do niego a on po dwóch latach ściąga mi z wypłaty koszta komornicze i w trakcie rozmowy telefonicznej powiedział ze jego nie interesuje postanowienie sadu bo on nie jest przez sad utrzymywany i olewa to co piszemy sobie z sadem,bo przysłał mi 2 lata temu pismo i miałem zapłacić a nie się rozpisywać o umorzenie.Czy on ma takie uprawnienia żeby lekceważyć postanowienia sadu????

napisz skargę na czynności komornika do sądu

kara_084 napisał:
napisz skargę na czynności komornika do sądu
Skarga nic nie pomoże.

Komornik postępuje prawidłowo.
Należy złożyć do komornika stosowny wniosek załączając odpis postanowienia sądu.

Potwierdzam. Sprawa została założona i koszty komornik pobierze, nie ma rady.

Dziękuje za szybką odpowiedz,ale zastanawia mnie tez jedna rzecz,skoro tez dostał z sądu postanowienie o wstrzymaniu tej egzekucji czemu naliczał dalej odsetki,a co do złożenia wniosku do komornika to już przez telefon nie uprzedził ze nic to nie da bo jego nie interesuje korespondencja miedzy mną a sadem i ze raz pisał 2lata temu powinienem wtedy zapłacić.

Nie powinno być odsetek w tego rodzaju sprawie (sygn KMS). Komornik wezwał Pana do uregulowania kosztów postępowania (opłata+wydatki).

Powrót