Upublicznienie wpisu do KRD

• Autor wątku Autor wątku monter79
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monter79

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam, mam problem z odzyskaniem długu od Spółki z o.o. Dług został dopisany do KRD. Czy nie łamiąc prawa, mogę raport z KRD upublicznić przykładowo na mojej tronie internetowej lub na Facebooku?

Nie, za to możesz upublicznić ofertę sprzedaży długu. Ponadto pamiętaj, że jeśli egzekucja przeciwko spółce jest bezskuteczna, to wtedy możesz zabrać się za zarząd :)

Walnij sobie piękny baner na swojej stronie, że sprzedasz dług takiej spółki podaj kwotę długu i za ile sprzedaż.
Ja bym po tym wysłał link do tej spółki i czekał na reakcję :D
Pamiętaj tylko, że jest to umowa kupna sprzedaży i jak się trafi jakiś kupujący, a może być podstawiony to powinieneś tę wierzytelność sprzedać.

raze napisał:
i jak się trafi jakiś kupujący, a może być podstawiony to powinieneś tę wierzytelność sprzedać.
Najpierw to trzeba ustalić cenę

amelia2013 napisał:
Najpierw to trzeba ustalić cenę
Oczywiście należy (tj. warto) oferować wierzytelność za cenę odpowiadającą całej należności (wraz z odsetkami, kosztami procesowymi itp.).

Witam, ciąg dalszy długu. Według KRD i ustawy o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych
Art. 2. 1. Przez informacje gospodarcze rozumie się dane dotyczące:

podpunkt 1 f) imion, nazwisk i numeru ewidencyjnego Powszechnego Elektronicznego Systemu Ewidencji Ludności, zwanego dalej „numerem PESEL”, lub innego numeru potwierdzającego tożsamość wspólników, osób wchodzących w skład organów zarządzających lub prokurentów.

I na tej podstawie wg KRD jest dopisane PESEL prezesa zarządu. Natomiast Prezes żąda usunięcia wpisu
z art. 30 pkt 1 tej samej ustawy,
z art. 23 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych
i jeszcze art. 190a Kodeksu Karnego

Jak sie do tego odnieść?***Regulamin 10***

Firma windykacyjna odpisała że wyczerpali wszelkie możliwe środki wyegzekwowania należności na etapie postępowania polubownego.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót