S
sksiadz71
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
WITAM mam pytanie odnośnie dalszego postępowania w przypadku zdarzenia które miało miejsce w szkole parę dni temu .Moja 9 letnia córka na zajęciach świetlicowych w szkole doznała powierzchownego urazu głowy czego następstwem jest długo utrzymujące się bóle głowy szumy uszne ból uszu .W obecności nauczyciela została uderzona w głowę twarz i okol skroniową przez kolegę ,uderzenie było tak silne że dziecko się przewróciło na podłogę .nauczyciel widział to zdarzenie po czym po jakimś czasie dziecko z bólem ucha i głowy wysłała do higienistki szkolnej ta dała lodowy okład na ucho i tyle. Nauczyciel zignorował całe zajście nawet mnie nie poinformował telefonicznie o zaistniałej sytuacji.Jak przyszłam po dziecko zgłaszało mi ono silny ból głowy i ucha .W domu wieczorem po podaniu leku p/bólowego częściowo ból ustąpił po czy nad ranem nasilił się po wizycie u pediatry i nocnej konsultacji telefonicznej z lekarzem z poradni zostaliśmy skierowani na SOR dziecięcy z urazem głowy .Tam po konsultacjach laryngologa pediatry chirurga neurologa i neurochirurga oraz wykonanym badaniu TK głowy warunkowo mogliśmy zabrać dziecko do domu .DZIECKO NA WYPISIE karty informacyjnej napisane miało bez objawów ogniskowego zapal. OUN w TK bez zmian pourazowych drobne dwie torbiele pajęczynówki ,w wynikach podejrzenia infekcji wirusowej górnych dróg oddechowych CRP 37 mg/l.PO KONSULTACJI NEUROCHIRURG STWIERDZIŁ ze przestrzeń płynowa widoczna w sąsiedztwie móżdżku zapewne nie jest pourazowa i wchłonie się sama i nie ma to związku z obecnymi bólami głowy .W zaleceniach dziecko pod obserwacją w kier. objawów neurologicznych razie ich wystąpienia natychmiastowy powrót na SOR chirurgiczny.ZWOLNIONA Z WF NA OKRES 2 tyg.SPOCZYNKOWY TRYB żYCIA TYDZIEŃ. po powrocie do domu okresowe bóle głowy i ucha utrzymywały się przez trzy dni w piątek mamy kontrolę w poradni pediatrycznej .
Proszę o pomoc jak postąpić w tej sprawie ze szkołą co muszę zrobić wiem że powinien być sporządzony protokół wypadkowy a co dalej.NAUCZYCIEL WYCHOWAWCA została poinformowana o zaistniałej sytuacji.
Proszę o pomoc jak postąpić w tej sprawie ze szkołą co muszę zrobić wiem że powinien być sporządzony protokół wypadkowy a co dalej.NAUCZYCIEL WYCHOWAWCA została poinformowana o zaistniałej sytuacji.