urlop a wypowiedzenie z pracy

• Autor wątku Autor wątku ciniac
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

ciniac

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Witam! Mój problem polega na tym, iż pracowałem w DE i pojechałem do PL na urlop platny, kilka dni przed końcem urlopu zadzwoniłem do szefowej w celu poinformowania, że będe tego i tego dnia w pracy, czyli do wykorzystania urlopu, (samochodu nie posiadam i nie posiadalem w DE ani w PL, szefostwo o tym doskonale wiedziało) i podczas tej rozmowy szefowa powiedziała mi tak.. " rozumiem, że masz samochód i nim przyjedziesz" ? ja odpowiedziałem, ze nie mam i nie miałem, to stwierdziła że to nie przejdzie bo nie bd miał jak do pracy dojeżdzać i się rozłączyła. Po chwili oddzwoniłem i powiedziałem, ze zrozumieniem czy bede rozliczony, z poprzedniego miesiąca, gdyz dwudziestego dnia kązdego miesiaca firma jest zobowiązana zapłacić, a ona powiedziała ze nie dałem wypowiedzenia i to moja wina i nie będzie pieniędzy, a przecież Ona mi dała wypowiedzenie ustnie. i co mam z tym robić ? Dodam, że pracowałem na umowie niemieckiej u Niemca, lecz wszystko ogarniała polka, tzn zakwaterowania, u niej umowe podpisywałem i nie wiem czy to podwykonawca Niemca czy wspólnik. Najważniejsza sprawa dotyczy jednak mojej wypłaty, czy bezposrednio do niego napisać o rozliczenie czy jak ?

Nie rozumiem tematu rozmowy twojej z szefowa- mojego do tej pory, a w tym roku pracuje w firmie 25 lat, nie interesowal sie tym, czy mam auto i jak w ogóle docieram do pracy.
Stwierdzenie szefowej nie jest jednak oficjalnym wypowiedzeniem umowy pracy.

Powrót