Urlop bezpłatny a zasiłek dla bezrobotnych

• Autor wątku Autor wątku grazynaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grazynaz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Od 15 lat jestem zatrudniona, ale obecnie od 2 lat i 5 miesięcy jestem na urlopie bezpłatnym ze względów rodzinnych. Po urlopie nie moge wrócić do pracy gdyż wyprowadzam się na stałe do innego miasta, oddalonego od miejsca pracy. W związku z tym muszę złożyć wymówienie o pracę za porozumieniem stron z powodu zmiany miejsca zamieszkania. Więc czy rejestrując się w Urzedzie Pracy jest szansa na otrzymanie zasiłku dla bezrobotnych? Z góry dziękuję za wyjaśnienie

Nie pomagam analfabetom i leniom? Czy to ma się niby do mnie tyczyć? Wypraszam sobie. Nie znasz mojej sytuacji osobistej. Ja nie mówię że nie będę pracy szukać ale od razu też jej mogę nie dostać stąd pytanie o Urzad Pracy. 15 lat w jednym miejscu pracy o czymś świadczy i napewno nie o lenistwie

To jest podpis i pojawia się w każdym poście.
Nie jest skierowane do Ciebie.

ok, zwracam honor :) a wracając do mojego pytania to dlaczego nie mam szansy na zasiłek skoro nadal jest na etacie? ten bezpłatny urlop był za długi?

Wymogiem jest w ostatnich 18 miesiącach 12 miesięcy z minimalnym wynagrodzeniem.

dziękuję za informację. Mam nadzieję, że uda mi się szybko znaleźć jakąś pracę. Pozdrawiam

Powrót