Urlop po urodzeniu dziecka

• Autor wątku Autor wątku dominik20058
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
D

dominik20058

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam wraz z żona jesteśmy ubezpieczeni w KRUS zona jest w 2 m ciąży ,są plany na otworzenie dzialalności którą włąścilelem będzie żonę tz. TAXI tak 3m przed porodem co wiąże sie z przejściem na ZUS i w tym przypadku opłacenia najwiękrzej stawki ubezpieczeniowej by żona po porodzie dostała przyzwoite pieniądze .Czy mamy do tego pełne prawo chodzi mi o przejsie z KRUS na Zus

A żona 3 miesiące przed porodem będzie jeździć taksówką?

dominik20058 napisał:
.Czy mamy do tego pełne prawo chodzi mi o przejsie z KRUS na Zus
Tak, Czy myślisz, że ZUS uwierzy w prowadzenie taxi przez kobietę w końcówce ciąży i wypłaci zasiłek?
Na forum jest sporo opisywanych historii przez ciężarne biznesmenki, wobec których ZUS odmówił wypłaty świadczeń - może najpierw poczytaj

A czy prawo mówi że kobieta w ciązy nie może prowadzić działaności takiej jak Taxi

Nie mówi. Ale zastanów się, czy sama będzie miała siły i czy wskazane jest, żeby wykonywała tak stresującą pracę?

A to czy będzie prowadzić to raczej lekarz zadecyduje ,ok nawet po opłaceniu około 3 składek

czyli osoby i znajomi którzy podobnie zrobili i wyrwali kasę którą to i tak państwo powinno zapłacić na dziecko okłamali mnie?

Zrobili w balona większość z nas. W końcu zasiłki nie są opłacane z kosmosu, tylko z naszych składek.

Bo skoro państwo ma wywalone na kobiety w ciąży to trzeba inaczej do tego podejść
mi tylko chodzi o to czy z krus na zus mogę zone przepisać w związku z działalnością

dominik20058 napisał:
Bo skoro państwo ma wywalone na kobiety w ciąży to trzeba inaczej do tego podejść
My się tutaj nie zajmujemy wykorzystywaniem luk w prawie.
dominik20058 napisał:
mi tylko chodzi o to czy z krus na zus mogę zone przepisać w związku z działalnością
Skoro zmieni się tytuł ubezpieczenia- tak.
Ale prosicie się o kłopoty.

no tak ale skoro ja tez przez 10lat opłacałem składkę i teraz firma rozwiązała mi umowę i musiałem przejśc na stare ubezpieczenie czyli Krus to ta moja kasa gdzie jest .

U Twoich znajomych, którzy wyłudzili wyższe zasiłki. U emerytów i rencistów. Itd.

Wiec samo się prosi o przekręt jaki robi tysiące osób.

trzeci raz czytam to pytanie i nie wiem o co Tobie chodzi

Czy Ty czytałeś regulamin naszego forum? Pozostawię to pytanie retorycznym.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót