Urzad pracy a Randstad

• Autor wątku Autor wątku awatary1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

awatary1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Urząd pracy skierował mnie do Randstad do pracy w Philips. Z niechęcią przyjąłem pracę, bo rodzice narzekali, że jak nie wezmę to mnie wyrejestrują z urzędu pracy. Tam jest praca na 3 zmianh... po 11 godzin od poniedziałku do piątku mnie nie ma. W pon na 1 zmiane musze wstać o 3:30 rano, o 4:30 wyjazd busem. Wczoraj złożyłem podanie do mebelplast w moim mieście, 9 stycznia chce jechać do wku aby złozyć podanie do wojska. Czy jak w w czwartek( ostatni dzień pracy na tygodniowej umowie- wygasa za tydzień w niedziele, ale w czas pracy jest do czwartku) powiem w biurze, że nie chcę następnej umowy i pójde do UP i powiem, że umowy kolejnej nie wziąłem bo zlożyłem podanie w moim miescie do mebelplast- praca na 1 zmiane od 6 do 14 i 9 stycznia zloze podanie do wojska to nie wyrejestruja mnie z urzedu? Bo niby nie bede mial ubezpieczen itp.
Dodam, że czas wyjazdu z miasra busem i z powrotem do domu wynisi 3 godziny. Jak mowilem wczoraj zlozylem rano podanie do mebelplast w moim miescie. Co tydzien bede do nich dzwonic jak tam moje podanje

Ostatnia edycja:
awatary1 napisał:
Czy jak w w czwartek( ostatni dzień pracy na tygodniowej umowie- wygasa za tydzień w niedziele, ale w czas pracy jest do czwartku) powiem w biurze, że nie chcę następnej umowy i pójde do UP i powiem, że umowy kolejnej nie wziąłem bo zlożyłem podanie w moim miescie do mebelplast- praca na 1 zmiane od 6 do 14 i 9 stycznia zloze podanie do wojska to nie wyrejestruja mnie z urzedu?
A to PUP jeszcze Pana nie wyrejestrował? Pozbawienie statusu bezrobotnego następuje z pierwszym dniem pracy...Od kiedy Pan pracuje?

Kosssz napisał:
A to PUP jeszcze Pana nie wyrejestrował? Pozbawienie statusu bezrobotnego następuje z pierwszym dniem pracy...Od kiedy Pan pracuje?

Od czwartku.

Status bezrobotnego już straciłeś - w czwartek. Decyzja administracyjna z PUP to tylko formalność.

Powrót