witajcie, podepnę się pod zapytanie. Ostatnią umowę o pracę miałam do końca marca 2014r. wówczas zapisałam się na zasiłek, po JEDNYM dniu od momentu zapisania się znalazłam pracę i dostałam umowę, pracowałam tak 5 miesięcy. Gdy zapisałam się do Urzędu Pracy (w marcu) wyliczono mi , że mam przepracowane 4 lata i 11 miesięcy - zabrakło mi 1 miesiąca aby otrzymywać 100% zasiłku. Natomiast gdy poszłam do pracy właśnie po tym zapisaniu się jednodniowym otrzymywałam przez cały okres mojego zatrudnienia zasiłek dla osoby , która sama znalazła sobie pracę. Teraz gdy zapisałam się ponownie - (przedstawiłam świadectwo pracy) nie chcą mi doliczyć do stażu pracy przedstawionego w marcu tego okresu zatrudnienia, który teraz wykonałam. Skoro w marcu zapisałam się tylko do Urzędu, ale nie skorzystałam z kuroniówki i od razu poszłam do pracy , bo ją znalazłam to okres stażu pracy nie powinien mi się liczyć CAŁY ? Dlaczego mam liczony okres z momentu zapisania się w marcu do nich ? przecież staż to staż ! brakowało mi cholernego miesiąca i przepracowałam tyle, że mam już 5 lat stażu, ale nadal liczą mi 80% ... czy to prawnie?