Urząd Pracy, Stypendium (mocno pomniejszone)

• Autor wątku Autor wątku EndrjuCB
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

EndrjuCB

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam. Mam pewien problem.

Dostałem Decyzję z UP o przyznaniu mi stypendium w wysokości 860,40zł miesięcznie w okresie odbywania szkolenia od dnia 15.05.2010. Okazało się iż dzisiaj otrzymałem stypendium na konto w wysokości 241zł.

Tytuł przelewu brzmi:
Tytuł: Przelew za okr:05.10; Brutto:241.00; Pod:0.00; Skł.zdr:0.00

Może ktoś mi podpowiedzieć dlaczego tak niska suma? Czyżby w Polsce podatki aż tak poszły w górę? :) Już różnie staram się to zrozumieć, ale nawet gdyby to było za pół miesiąca to chyba powinno być ponad 400?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Bardzo proszę kogoś o pomoc. Jeżeli ktoś się orientuje ile powinienem dostać stypendium to niech napisze bo nie wiem czy mam iść do UP i to wyjaśniać.
Poprostu:
Ile powinienem dostać stypendium za okres maj, gdzie zacząłem kurs 15.05.10. Na decyzji mam wpisane 860,40zł miesięcznie.

Z góry jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Stypendium szkoleniowe uzależnione jest od ilości godzin odbytego szkolenia. Pełna kwota brutto przysługuje pod warunkiem, iż godzin tych w miesiącu było 150. Jeżeli liczba godzin jest mniejsza, stypendium ustalane jest proporcjonalnie. Pewnie uczestniczył Pan łącznie w około 42 godzinach - stąd kwota 241 zł.

Dariusz! napisał:
Pewnie uczestniczył Pan łącznie w około 42 godzinach - stąd kwota 241 zł.

Zgadza się. Właśnie uczestniczyłem ok. 40-42godz. Tylko dziwi mnie to, że kiedyś odbywając szkolenie na prawo jazdy kat. C trwające 14 dni dostałem decyzję o przyznaniu stypendium 230zł i tyle też dostałem. A teraz mam wpisaną 860zł a tu nagle taka sumka (241zł) :) Dzięki serdeczne za odpowiedź. Pozdrawiam.

Powrót