K
Koraswroc
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 64
Dzień dobry, w najbliższym czasie będę sprzedawał malutką nieruchomość wartą około 40tyś zł. Nieruchomość została wyceniona przez rzeczoznawcę. Nieruchomość odziedziczyłem w 2013 roku jako spadek po zmarłych (jednocześnie) rodzicach, odbyła się rozprawa sądowa i zostałem uznany jedynym spadkobiercą i mam postanowienie spadkowe.
Spytałem się rzeczoznawcy czy wszystkie dokumenty które mam i które widziała są ok i czy nie będzie problemu u notariusza, powiedziała że wszystko jest ok ale jeszcze muszę mieć papierek z urzędu skarbowego o zgłoszeniu tego nabycia spadku w 2013 roku.
Nie pamiętam czy to zgłaszałem, było to ponad 10 lat temu a jeszcze tragiczna śmierć obojga rodziców spowodowała że miałem wtedy inne sprawy i problemy na głowie, głównie ze sobą...
Co teraz? czy będę miał jakieś problemy?
Spytałem się rzeczoznawcy czy wszystkie dokumenty które mam i które widziała są ok i czy nie będzie problemu u notariusza, powiedziała że wszystko jest ok ale jeszcze muszę mieć papierek z urzędu skarbowego o zgłoszeniu tego nabycia spadku w 2013 roku.
Nie pamiętam czy to zgłaszałem, było to ponad 10 lat temu a jeszcze tragiczna śmierć obojga rodziców spowodowała że miałem wtedy inne sprawy i problemy na głowie, głównie ze sobą...
Co teraz? czy będę miał jakieś problemy?