A
Aniteaa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Dzień dobry. URZĄD skarbowy wyslał mi list, że mam dokonać korekty odnośnie pracy w Wielkiej Brytanii za rok 2016. Od stycznia do maja pracowałam w uk praca 12h tyg 500 funtów miesięcznie 12500zł za 5 miesięcy , z podatkiem 0 (kwota wolna od podatku, za mało zarabiałam) od lipca 2016 do konca roku pracowałam w polsce i tylko z tego się rozliczyłam . Nie mam żadnych dokumentów odnosnie pracy zza granicy, jedynie jeden kwitek z wypłaty za 2016. Konto na ktorym były przelewy juz dawno zamkniete.Firma juz nie istnieje i nie zdobęde juz zadnych dokumentów. Moje pytanie brzmi :
Czy przejdzie oświadczenie z moim podpisem i słowem ile zarabiałam ?
Czy wystarczy im jeden payslip
Czy dolicza mi jakis podatek skoro była kwota wolna od podatku , czy bede musiała cos zwracać?
Dodam, że pobrałam wtedy pit z tytułu rodzica samotnie wychowujacego dziecko .
Błagam o pomoc. Ja kompletnie sie na tym nie znam. Niech mi ktoś wyjaśni na chłopski rozum, Pani z urzędu twierdzi,że nie czeka mnie kara a czytając forum juz nie jestem pewna.
Czy przejdzie oświadczenie z moim podpisem i słowem ile zarabiałam ?
Czy wystarczy im jeden payslip
Czy dolicza mi jakis podatek skoro była kwota wolna od podatku , czy bede musiała cos zwracać?
Dodam, że pobrałam wtedy pit z tytułu rodzica samotnie wychowujacego dziecko .
Błagam o pomoc. Ja kompletnie sie na tym nie znam. Niech mi ktoś wyjaśni na chłopski rozum, Pani z urzędu twierdzi,że nie czeka mnie kara a czytając forum juz nie jestem pewna.